Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Varm rivstart på Way out West

På torsdagseftermiddagen slog portarna upp till Way out West. I stekande sol kastade sig besökarna rätt in i smeten för att se de allra första akterna på festivalen.

Det blev en varm inledande eftermiddag på Way out West under torsdagen. Solen låg på och man fick hålla hårt i vattenflaskan för att orka hänga med på festivalens alla spelningar.

En av de artister som var först ut var Umeåprofilen Annika Norlin i Säkert!, som spelade på Höjden. Längst bak i publikfältet, sittandes på de uppställda höbalarna satt Julia Wellander och Sara Elebro, som hade rest från Stockholm för att gå på festivalen.

 – Jag ser mest fram emot Major Lazer. Det är bra bas i musiken, säger Sara Elebro.

– Vi har lite olika musiksmak kan man säga. Jag gillar ju mer musik med instrument. Det bästa med Säkert! tycker jag är texterna, säger Julia Wellander.

För Julia Wellander är det första gången på Way out West, men Sara Elebro har varit med förr. 

– Det är kul att det är en stadsfestival. Sedan är det trevligt att få njuta lite av Göteborg också. Jag är helt förvånad över att det inte regnar, säger Julia Wellander.

– Nu ska vi gå och leta öl och lyssna på The Shins, säger Sara Elebro.

Nere vid ett av matstånden hade Mimmi Cyon och Bonnie Carlström slagit sig ned. Båda hade rest från Stockholm för att gå på Way out West. Mest sugna var de på att se Frank Ocean.

– Det är kul att alla våra kompisar är här också. Det är lite som att man flyttat hela vår vänskapskrets från Stockholm till Göteborg, säger Mimmi Cyon.

Festivalen öppnade starkt på eftermiddagen med akter som The Radio Dept., Angel Olsen och Göteborgsstjärnan Slowgold, som fick ersätta den inställda konserten med Beth Ditto.

Vid Flamingoscenen hade Lisa Johansson och Faris Halteh slagit sig ned för att säkra de bästa platserna inför Frank Oceans konsert på kvällen.

– Det är sex timmar kvar, men jag vet inte om vi vågar gå härifrån för vi verkligen ha bra platser när han går på scenen, säger Lisa Johansson.