Varm kväll med Lotta

ANNONS
|

Kvällens tema Får jag lov? Eller ska vi dansa först? lockade 6 500 personer till måndagens allsång på Liseberg. Ett publikras med nästan hälften jämfört med förra veckans 12 000.

- Man kan säga att den något lägre siffran beror på vädret och att det var premiär förra veckan, den drar alltid stor publik. 6 500 är dock fortfarande en bra siffra enligt Liseberg, säger Lina Berggren, pressansvarit på TV4.

Värmen till trots hade sittplatserna gått åt redan på förmiddagen och många hade väntat hela dagen. Den nyblivna 60-åringen Thorleif Thorstensson inledde danskvällen med melodifestivallåten Sweet kissin in the moonlight och hyllades sedan av publiken som ställde sig upp och sjöng Ja må han leva. Kikki Danielsson bjöd på country och avslöjade att hon var den som först blivt erbjuden att sjunga Främling i melodifestivalen 1983. Raderna längst fram hade den här veckan tagits av tjej-favoriterna Scotts publik. Under allsången drog Lotta spontant upp folk ur publiken som fick sjunga och dansa. Bland andra 84-åriga Daisy. För femtio år sedan vann hon SM i twist. Den här kvällen fick hon dansa med Thorleif Thorstensson inför hela svenska folket.

ANNONS

Bland publiken fanns också fans till Michael Jackson som precis innan sändning frågade Lotta om de skulle få höra några av den bortgångna stjärnans låtar under kvällen.

- Nej, vi har inte repeterat något sådant, det har vi inte gjort. Men du kommer få höra en massa andra bra låtar, svarade Lotta.

ANNONS