Vanity Fair i Mexiko har hamnat i blåsväder efter ett omslag med Melania Trump. Arkivbild.
Vanity Fair i Mexiko har hamnat i blåsväder efter ett omslag med Melania Trump. Arkivbild.

Vanity Fair: Trump är nya Jackie Kennedy

Tidningen Vanity Fairs mexikanska upplaga får hård kritik efter ett omslag med Melania Trump, samtidigt som relationerna mellan Mexiko och USA blir allt kyligare.

ANNONS
|

Med Donald Trump i Vita huset är relationerna mellan USA och Mexiko minst sagt frostiga. Ett av Trumps vallöften går ut på att uppföra en mur mellan länderna och låta Mexiko stå för notan.

I torsdags ställde Mexikos president Enrique Peña Nieto in ett möte med Trump och under fredagen twittrade Trump att Mexiko "utnyttjat USA tillräckligt länge."

Samtidigt publicerar den mexikanska upplagan av magasinet Vanity Fair ett nummer med Donald Trumps fru Melania Trump på omslaget, där det bland annat står att hon är en ny Jackie Kennedy.

ANNONS

På omslagsbilden äter Melania Trump "spaghetti" gjord av diamanter, en bild som togs i april förra året för tidningen GQ. Även intervjun med presidentfrun kommer från GQ, som har samma ägare som Vanity Fair, skriver People.

Läsare gick hårt åt Vanity Fair México och på fredagen skriver tidningen:

"Vi förstår att det är en komplicerad situation som sammanfallit med publiceringen av vårt omslag, men vår intention är, som alltid, att bidra med ett fritt och kritiskt perspektiv på aktuella händelser och personerna i deras fokus."

ANNONS