Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Valands rektor Leslie Johnson slutar

Turbulensen på Valand fortsätter. Nu slutar Leslie Johnson, högskolerektorn vid konsthögskolan.

Leslie Johnson har tagit strid för Valand i det förändringsarbete som pågår vid Konstnärliga fakulteten. Härom veckan berättade hon i Göteborgs-Posten att hon oroar sig för att konsthögskolan kommer att förlora sin självständighet i huvudförslaget som innebär att sju institutioner slås samman till två.

Nu meddelar Göteborgs universitet att Leslie Johnson slutar som högskolerektor för Konsthögskolan Valand.

- Jag hade tänkt sluta nästa år iallafall. Jag har kommit så långt i debatten om framtiden som jag kan, säger hon.

Hon tänker koncentrera sig på sin konstnärliga verksamhet, som har fått stå tillbaka de senaste åren. Sedan tidigare har hon en tjänst som lärare på Valand och hon säger att hon ska återgå till den nästa år.

Konstnärliga fakultetens dekan Anna Lindahl, som har kritiserats av bland andra konsthögskolerektorn för förändringsarbetet, säger att Leslie Johnson har betytt mycket för Valands utveckling och kontinuitet.

- Jag är glad att hon får möjlighet att koncentrera sig mer på sitt eget konstnärskap efter att hon avslutar detta tidskrävande uppdrag, säger Anna Lindal.

Leslie Johnson har varit rektor för Valand sedan 2003 och har bland annat utvecklat konsthögskolans internationella samarbeten och kontakter. Hon lämnar sitt uppdrag den 1 augusti då ställföreträdande högskolerektor Mats Olsson går in som tf högskolerektor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.