Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/28

Vad som hände backstage

Medan teamet bakom "La La Land" intog scenen utbröt kaos och panik bland producenterna. En av dem ska ha hållit sig för huvudet och skrikit: - Herregud, han fick fel kuvert. Han fick fel kuvert, enligt tidningen Los Angeles Times.

Warren Beatty och Faye Dunaway stod för nattens stora skandal på Oscarsgalan. När Beatty öppnade kuvertet uppstod en lång stund av förvirring innan Dunaway tog kuvertet och utropade "La La Land" som vinnare i galans tyngsta pris: Årets Film.

Publiken jublade medan teamet bakom filmen intog scenen.

Var i chock

Under tiden ska producenterna backstage ha hamnat i chock, skriver tidningen Los Angeles Times.

Flera av de ska ha skrikit:

- Oj. Herregud, han fick fel kuvert!

Och därefter upprepat meningen gång på gång, enligt LA Times.

 

 

Moonlight var vinnaren

Till slut sprang en av producenterna upp på scenen för att bekänna misstaget - som nu kallas för en "Historisk skandal". Den manlige producenten höll då upp kuvertet med det rätta namnet - för att bevisa att det stämde.

"Moonlight" var den faktiska vinnaren.

Skådespelarna, journalisterna och miljontals tv-tittare var i chock.

Ingen vet hur det gick till

Även U.S.A Today skriver om paniken bakom scenen. En av producenterna ska ha skrikit "Herregud. Det är ju Moonlight som vann. Moonlight vann".

CNN rapporterade att anledningen till misstaget ska ha varit att Faye Dunaway och Warren Betty tilldelats fel kuvert. De ska ha fått det för "Bästa kvinnliga huvudroll" där Emma Stone, som var med i "La La Land", vann.

Senare under måndagsmorgonen, svensk tid, gick den kända revisorsfirman PwC ut med ett pressmeddelande där de tog på sig ansvaret för det inträffade.

– Vi håller på att utreda hur det här kunde hända och är beklagar djupt att det här hände, säger PwC i uttalandet.