Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Vardag. Wiktor Axborn arbetar med att bygga upp och renovera Willysbutiker. Bild: Privat.

Västsvenska PH-Wiktor: Om att kablas ut i TV

Ikväll visas den första delen av Paradise Hotel med flera västsvenskar på spelplan. Den tidigare deltagaren Wiktor Axborn säger att de nya deltagarna har en bomb att vänta.

Västsvenskarna Emma Hellström, 24, från Varberg och Pierre Louis, 23, från Falkenberg checkar in på lyxhotellet vid Mexikos Stillahavskust i första avsnittet av Paradise Hotell ikväll. "Under vissa avsnitt får jag nog sitta med kudden framför ögonen", sa Emma Hellström till HN inför säsongsstart av dokusåpan.

Falkenbergaren Wiktor Axborn kom in som joker under förra säsongen och lyckades hålla sig kvar i programmet under åtta veckor. Han har själv erfarenhet av omgivningens respons efter att ha gjort entré i rutan.

– Det kommer att komma som en bomb mot dem och det kommer att hända grejer i sociala medier under några dagar, men det är bara att "embraca" det, säger han.
Och är deltagare ute efter uppmärksamhet är det bra, menar Wiktor, att lägga ut bilder varje dag för att få följare.

Fick tjejens fans på sig

I Wiktor Axborns fall var det många vänner som hörde av sig efter säsongsstart. Han tyckte hela grejen var kul. Responsen han fick var mestadel positiv, men han fick även en del negativ uppmärksamhet.

– Det kom en del negativa kommentarer i Paradise Hotels Instagramkonto, det finns alltid de som hittar fel och brister. Jag fick göra rätt mycket val under programmet och då fick jag tjejens fans på mig. Under flera veckor strömmade det in massa skit om att jag var ful, äcklig och dum i huvudet, men jag tog inte åt mig av det. 

Eftersom att namnen på kvällens deltagare har varit ute ett tag kan det vara så att Emma Hellberg och Pierre Louis redan har mött en del reaktioner, menar Wiktor Axborn. Det var annorlunda för honom. 

– Då visste ingen något eftersom en joker bara slängs in i programmet.
Att se sig själv i rutan första gången var kul, men också något krampaktigt, tyckte Wiktor Axborn. 

– Jag tyckte att jag lät konstig eller tänkte varför sade jag så eller varför valde jag den tröjan.
Men efter några veckor hade det värsta släppt. 

– Då tänkte jag inte riktigt på att det var jag, vad jag än gjorde var normalt. Det var mer som: där är en kille som heter Wiktor.

"Det kommer att bli jävligt bra"

Wiktor Axborn satt med andra deltagare och tittade på avsnitt ihop, då var bråken fjärran men det kunde uppstå lite diskussioner. 

– Men det var inte mer med det, det hade gått ett år från inspelning så då hade allt lagt sig. 

Gick du in i en roll eller var du dig själv i TV?  

– Folk har nog olika taktik. Jag gick in i en roll för att det skulle gynna mig mer. Jag var inte alls mig själv där inne. Och det har folk sagt efteråt: "Jag trodde inte du var sådan". Då kände jag att jag hade lyckats. 

Säsongens första avsnitt som sänds i kväll har Wiktor Axborn redan tjuvkikat på. 

– Vi hade premiärfest på Berns i Stockholm. Jag har hört att det ska hända mycket så det kommer att bli jävligt bra.