Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Conrad Tao uruppför en konsert av Albert Schnelzer på Berwaldhallen. Pressbild.

Världsmusiker till Berwaldhallen i höst

Berwaldhallen i Stockholm får besök av den internationellt hyllade pianisten Conrad Tao under sin kommande säsong, som också bjuder på flera återkomster. Bland annat med stjärnviolinisten Hillary Hahn och pianisten Vikingur Olafsson.

Amerikanske Tao kommer bland annat för att uruppföra en konsert av den svenske tonsättaren Albert Schnelzer. Hösten bjuder också på ett besök av isländske Vikingur Olafsson, som återvänder för en pianokonsert av landsmannen Daniel Bjarnason.

"Brett spektrum"

"Att presentera en ny konsertsäsong som innehåller ett så brett musikaliskt spektrum både avseende repertoar och artister, gör mig mycket stolt. Vi presenterar nyskriven musik och artister som är i början av sin karriär i flera konserter, vilket känns viktigt", säger konserthuschef Helena Wessman i ett pressmeddelande.

Amerikanska violinisten Hillary Hahn, som spelade i Berwaldhallen förra året, kommer tillbaka till Radiosymfonikerna. Det gör även flera andra hyllade violinister, som nederländska Janine Jansen, tyska Veronika Eberle och rysk-brittiska Alina Ibragimova.

Svensk-japansk festival

För Radiokören innehåller hösten flera nya projekt, bland annat en svensk-japansk minifestival inom ramen för Japans 150-årsjubileum och kompositören Jacob Mühlrads nya verk "Time".

"I min kompositionsprocess har jag organiserat 60 översättningar av ordet 'tid' i en sorts klangfärgsordning, så att övergångarna mellan språken blir subtila och att klangfärgen ändras successivt precis som en solnedgång", säger Mühlrad i Berwaldhallens pressmeddelande.