Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uno Svenningsson i Så mycket bättre

Artisten blir den femte deltagaren som nu, tillsammans med Kikki Danielsson, Icona Pop med flera tar plats runt TV4-bordet.

Från Freda till solo till Så mycket bättre. Nu ska även Uno Svenningsson få sina låtar tolkade i programmet

Och så var de fem. TV4 har släppt nya deltagare till flaggskeppet Så mycket bättre hela veckan, och i dag presenteras den femte artisten: Uno Svenningsson. Det är första gången han fått frågan om att delta, och att tacka ja var enkelt.

- Det ska bli väldigt spännande. Det är ett bra program och musikaliskt möte där ingen röstas ut, säger han.

Svenningsson inledde sin karriär som sångare i bandet Freda i början av 80-talet och blev kända för låtar som Vindarna och I en annan del av världen. De splittrades 1993 och sedan dess har Svenningsson satsat på en solokarriär.

Svenningsson får sällskap av Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Eric Saade och Icona Pop, som alla är klara för programmet som sänds i höst.

- Det är ett härligt gäng med vitt skilda stilar, precis som det ska vara. Jag ser fram emot att ge mig i kast med deras låtar, säger han.

TT: Vilken av dina låtar vill du inte att de andra missar att tolka?

- Jag har ju alla mina gamla kända låtar, men jag hoppas också på en låt från min senaste skiva, Vem du än älskar. Det tycker jag är fin.

TT

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.