Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uno Svenningsson berättar om att livet som artist inte alltid varit så lätt i kvällens Så mycket bättre. Bild: TT.

Uno Svenningsson berättar om sin panikångest

I säsongspremiären av Så mycket bättre berättar dagens huvudperson om hur han alltid varit blyg och även brottats med panikångest.

Uno Svenningsson har en 35-årig karriär i Musiksverige att ösa minnen ur när det är hans tur att bli hyllad och tolkad i Så mycket bättre.

Freda's frontman låter även kollegorna testa fågelskådning, något som tycks bli en komplett besvikelse först. Men Svenningsson har en plan som överraskar de andra.

– Otroligt hur snabbt det går från att man fått ett superbra intryck av en person ... så kan det bara vända, säger en förbluffad Anders Wendin i programmet.

"Inte särskilt bekväm"

Uno Svenningsson öppnar också upp och berättar om att han alltid brottats med blyghet.

– Jag har väl varit lite osäker på min roll som artist, man är inte särskilt bekväm med uppmärksamheten, säger han i programmet.

Han bekänner att det även är ganska jobbigt att vara i centrum i programmet, "även om det är lite lättare än jag trodde".

"Kärleken till musiken har segrat"

Att arbeta som artist när man lider av social fobi har både varit jobbigt och något av en terapi, säger han.

– Det finns panikångest, sociala fobier och sådant i branschen. Det fick jag ganska tidigt. Det är nog bra att möta sina demoner också, säger Uno Svenningsson i avsnittet och avslutar:

– Kärleken till musiken har segrat över det, nyfikenheten och viljan att göra det här.

Så mycket bättre visas på TV4 med start ikväll, lördag 21 oktober 20.00.