Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets "Så mycket bättre"-gäng: Sabina Ddumba, Caroline Hjelt (Icona Pop), Kikki Danielsson, Eric Saade, Anders Wendin, Tomas Andersson Wij, Aino Jawo (Icona Pop) och Uno Svenningsson.

Uno först ut i Så mycket bättre

Så mycket bättre är tillbaka. I säsongens första avsnitt på lördag står Uno Svenningsson i centrum.

Det är ett brokigt gäng som tar in på pensionat Grå Gåsen i den åttonde säsongen av Så mycket bättre. Från folkkära Kikki Danielsson och Uno Svenningsson till gamle punkaren Anders "Moneybrother" Wendin och världsstjärnorna i Icona Pop.

Nästan ingen av dem kände varandra sedan tidigare.

- Jag hade inte träffat någon av dem, inte ens Uno som också är en av de äldre. De här ungdomarna visste jag ju knappt vad de höll på med, säger Kikki Danielsson.

Under inspelningsdagarna på Gotland kom artisterna snabbt nära varandra – de berättar att de har skrattat och gråtit tillsammans.

- Det var mer känslomässigt än jag trodde. Men samtidigt gjorde det att vi kom nära varandra och man förstod hur de andra var som personer. Alla i gänget är ju sjukt konstiga. Det var ganska skönt när man kom fram till det, att vi bara är åtta ufon, säger Aino Jawo i Icona Pop.

"Riktig skräck"

Det första programmet är tillägnat Uno Svenningsson. Det är hans liv och långa karriär som avhandlas och hans låtar som tolkas.

- På ett sätt var det skönt att vara först ut. Då kunde man kolla lite hur det går till och hur det funkar. Jag tror nästan att det är värre att som Anders behöva gå upp först på scenen och tolka, det måste ju vara väldigt speciellt, säger han.

Anders Wendin går ett steg längre och beskriver upplevelsen som "riktig skräck".

- Det var djävulskt nervöst. Jag hade inte sovit på två nätter innan, det var riktigt tufft. Man hade träffat de här människorna i sju minuter, berättar han.

Otippad tolkning

Uno Svenningsson, som inte direkt är känd som någon skrävlare, medger dock att det inte var helt lätt att stå i rampljuset under en hel dag.

- Det är en anspänning, det är omtumlande som bara den. Jag lite blyg också, så lätt var det inte, säger han.

Med tanke på det – hur gick tankarna när du tackade ja till programmet?

- Alltså det är lätt hänt att man blir blasé i den här branschen, man gör sina spelningar och skriver sina låtar och så händer det inte så mycket mer. Det här är ju en annorlunda grej och jag tror att jag behövde det, en liten kick. Jag känner också att det har blivit en nytändning, jag skriver mer material än någonsin.

Exakt vilka låtar som de andra artisterna tar sig an i avsnittet är hemligt. Uno Svenningsson vill ändå lyfta fram en av tolkningarna.

- Tomas Andersson Wijs version var väldigt otippad. Det var så här "shit, vad är det som händer?", säger han.

Så mycket bättre sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.