Marcus & Martinus fick under en kort stund avbryta sin spelning på Liseberg sedan konsertbesökare svimmat.
Marcus & Martinus fick under en kort stund avbryta sin spelning på Liseberg sedan konsertbesökare svimmat. Bild: Sanna Tedeborg

Ungdomar svimmade under Marcus & Martinus på Liseberg

Marcus & Martinus intog Lisebergs scen på torsdagen. I samband med detta svimmade flera ungdomar i publiken.
Mellovinnarna bestämde sig då för att avbryta sin spelning.

ANNONS
|

Marcus & Martinus har skapat uppståndelse i samband med sin spelning på Liseberg under torsdagskvällen. Kön ringlade sig lång utanför nöjesparken flera timmar innan de norska tvillingbröderna hunnit ta ton.

När de väl börjat bara byggdes hysterin på. För vissa blev det snabbt för mycket, berättar Nico Schaack, verksamhetschef för restaurangen och tjänstgörande parkchef på Liseberg.

– Vi har två avsvimningar och tio överlyft, vilket innebär att man fått lyfta konsertbesökare över kravallstaketet för att de behövt luft eller vatten, säger han.

I samband med att en person svimmat av fick konserten också avbrytas en kortare stund.

– Konsertbesökare pekade ut personen och sedan såg Marcus och Martinus detta. Deras crew uppmärksammade säkerhetspersonalen som lyfte ut personen i fråga. Det var superproffsigt agerat, säger Nico Schaack.

ANNONS

Konsertbesökaren fick vatten och andas lite. Den behövde inte uppsöka sjukhus.

Delade ut vatten

Nico Schaack menar att Liseberg gjort vad man kunnat för att försöka undvika den uppståndna situationen.

– Det vi gjort är att skicka ut ett sms till våra konsertbesökare där vi påpekat att det är varmt och kvavt. I samband med detta har vi också uppmanat dem att äta ordentligt och hålla koll på sina vätskenivåer. Under konserten har vi, från vår stora tank framme vid scenen, delat ut vatten till alla som behövt, säger Nico Schaack och poängterar:

– De största i publiken var mellan 13-16 år gamla. Många har övernattat och väntat i kö i massvis med timmar.

Föräldrar som hört av sig till GP menar att deras barn fått sina vattenflaskor tagna av säkerhetspersonalen inför spelningen – någonting Nico Schaack tillbakavisar.

– Såvida vi inte gjort bedömningen att flaskorna kan innehålla alkohol. Det får man aldrig ta med sig in på området, säger han.

LÄS MER:Recension: Marcus & Martinus – Liseberg Stora scenen, torsdag

LÄS MER:Veronica Maggio till Liseberg

LÄS MER:Kära TV4, vi måste snacka om ”Masked singer” – igen

LÄS MER:Marcus & Martinus om norska poängen: Besvikna

ANNONS