Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Unga favoriter i Skellefteå

I Skellefteå står slaget mellan schlagerveteraner och debutanter - och ska man tro experter och spelbolag är det debutanterna som kommer att segra. Det hittills starkaste startfältet gör det dock svårtippat.

Mycket tyder på att det kan bli de yngsta deltagarna som går direkt till finalen i Friends A rena. Storfavoriter hos spelbolagen är 18-åriga Amanda Fondell och 22-åriga Janet Leon. För Amanda Fondell är deltagandet i Melodifestivalen det största i karriären sedan hon vann "Idol" 2011. Att hon är förhandsfavorit med sitt dramatiska och spegelfyllda bidrag "Dumb" ser hon enbart som positivt.

-Det är ju bara plus i kanten. Det är ju kul att många tror på en men jag försöker att inte lägga fokus på det utan att sätta numret först och främst, säger Fondell till TT Spektra.

Svårgissat

Ingen av de tävlande har hittills velat säga att de tror att de gå vidare men även bland experterna är Fondell och Leon favoriter för många. Men också Eddie Razaz dansnummer, Rolinski med sin yoghurtbur och Caroline af Ugglas diskbänksrealistiska "Hon har inte" nämns som möjliga bidrag att ta sig vidare. Rolinski ställer för första gången upp som soloartist och hoppas göra avtryck med sitt kladdiga framträdande. Men inte heller han vill gissa tävlingens utgång.

-Av det lilla jag hört och sett att döma så är det ju ett getingbo och det är kul att det är så. Det är kul att ni journalister inte har en susning utan bara chansar. Det är så det ska vara. Jag tror att det kommer avgöras mycket av hur vi presterar på scenen, säger Rolinski.

Kan skrälla

Det är inte lika många som tror på State of Drama, Elin Petersson och Ravaillacz. Men även om Ravaillacz hade svårt att charma pressen under den första repetitionen ska man inte räkna bort dem. De erfarna artisterna i kvartetten kan mycket väl skrälla på lördag. Och oavsett hur det går för dem är det trots allt dem det har snackas mest om inför den tredje deltävlingen.

Som representant för allmänhetens bidrag är Elin Petersson däremot tävlingens doldis.

-Chanserna är väl egentligen ganska små men jag hoppas på en liten skräll. Jag måste ju tror på min egen låt, annars faller ju allting.