Ullevi stod pall för Bruce

ANNONS
|

- Nej, nej den står kvar. Det är en massa skräp förstås, men konsertpubliken skötte sig väldigt bra, svarar arenachefen Anders Albertsson på frågan om Ullevi möjligtvis ligger i ruiner efter helgens Bruce-chock.

För att skydda gräset, som var slitet efter Monster Jam, lades 8 000 kvadratmeter plastskivor ut på planen. De fungerade som ett mycket lågt växthus.

- Enligt de rapporter jag fått så ser gräset betydligt bättre ut nu än före konserten, säger Albertsson.

Man har dock fått lyfta lite på gräset med en maskin, då de hoppande Bruce-fansen packat jorden alltför hårt för mjuka fotbollsfötter.

Även om Ullevi klarade helgen bra är den 50-åriga arenan i stort behov av ett lyft, om inte annat för att matcha den nya nationalarenan som planeras i Solna.

ANNONS

- Vi har nyligen fräschat upp kioskerna och nästan alla toaletter. Men drömmen är att kunna öka publikkapaciteten och samtidigt ge hela arenan en uppfräschning, säger Albertsson.

Han skulle vilja bygga flexibla kortsidesläktare, så att man kan flytta scenen bakåt och samtidigt sälja fler biljetter på motsatta kortsidan.

- Då skulle vi kanske ha kapacitet för 70 000 personer och få större chans att få de riktigt fina konserterna.

Som en jämförelse hade helgens utsålda konserter drygt 58 000 i publiken.

Men kommunens kvarnar mal långsamt. När GP når Anneli Hulthén (s), ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i byggnadsnämnden, är hon i Almedalen och tänker på annat än Ullevis framtid.

- Det ärendet har nog inte kommit så långt än. Vi har åtminstone inte fått något på byggnadsnämndens bord, säger hon.

Men hur viktigt är det att renovera och bygga ut Ullevi, med tanke på den nya nationalarenan?

- Jag har inte funderat på det än. Det har varit så mycket med det nya arenabygget och ishallar och annat.

ANNONS