Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf Lundell charmar göteborgarna

Ulf Lundells sista Göteborgsspelning någonsin (om man ska tro honom själv) lockade både fans och nyinvigda. Och trots de senaste veckornas motgångar var det ingen tvekan bland besökarna om att han skulle leverera.

– Blir det ens i närheten av hans spelning på Lisebergshallen för tre år sedan så blir det grymt, säger Ola Johansson Daun som sitter och tar en öl före konserten tillsammans med vännen Morgan Nilsson.

– Jag gillar honom för att han är så opolerad, en riktig rocksjäl. Väldigt mycket göteborgare för att vara ur-stockholmare, säger Ola Johansson.

– Ja och han är inte rädd för att säga vad han tycker, säger Morgan Nilsson. 

Men hösten har inte varit lätt för Ulf Lundell. Under sin spelning i Linköping i november skällde han ut publiken och sa att han var "trött på att se samma ansikten" på alla konserter, något som fick flera fans att lämna konserten i protest.

– Det måste ju ha legat något annat bakom det, det måste ha varit ett missförstånd, säger Carina Hassel från Kullavik som tillsammans med väninnan Ann Andersson och väntar på att spelningen ska börja.

Och den börjar med ett brak. Lundells band känns lite malplacerade på Konserthusets scen framför de röda sammetsstolarna, men det blir också väldigt intimt. Spelningen är som ett möte mellan gamla vänner som inte har setts på länge. Någon ropar "Uffe" rätt ut, en annan ställer sig upp och dansar en stund. Och Lundell ger dem kärlek tillbaka.

– Göteborg är ju hans bästa stad att spela i, det har han sagt själv, säger Carina Hassel.

Bland spelningarna som följde den misslyckade konserten i Linköping verkar få ha hållit riktigt samma nivå som turnépremiären i Gävle i november. När Ulf

Lundell kom till Göteborg i december gav GP:s recensent Jan Andersson honom en ljummen recension och kallade Lundell för "allt annat än inbjudande".

Men nu verkar vindarna ha vänt. En timme in i konserten står John Larsson och Hasse Olsson i foajén. Men inte för att de är missnöjda med spelningen, tvärtom.

– Jag tyckte det är jättebra, vi gick bara ut för att köpa en öl, säger John Larsson.

– Jag såg honom när han spelade förra gången i december också och det här är mycket bättre, säger han.

Kvällens konsert är avskedsturnéns sista spelning i Göteborg, men det är inte första gången som Ulf Lundell sagt att han ska sluta uppträda, något som Carina Hassel och Ann Andersson lagt märke till.

– Jag tror inte att det är sista gången vi ser honom. Men man måste sluta någon gång och gör han det nu blir det med flaggan i topp, säger Ann Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.