Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Ukraina har inte råd med ESC-final

Ukraina vann Eurovision Song Contest med en politisk sång. Men att vara värdnation nästa år kan bli för dyrt. "Vi kommer inte kunna anordna Eurovision", säger avhoppade tv-chefen i landet, enligt nyhetssajten The Telegraph.

Jamala slog ryska rivalen Sergey Lazarev i årets Eurovision Song Contest - något många såg som en skräll. Med en politisk låt kring landets historia väckte de stor uppmärksamhet.

LÄS MER: SKRÄLLEN: Ukraina tog hem segern i årets Eurovision Song Contest!

Vinnaren får normalt sett äran att arrangera kommande års final. Men nu riskerar det att inte bli så. Anledningen är att det är för dyrt och nu har landets statliga tv avsagt sig uppdraget, skriver The Telegraph.

Zurab Alasania, tidigare chef för Ukrainas nationella tv-bolag, har redan avgått på grund den finansiella kris bolaget står inför.

Landet har en maxbudget på 14 miljoner euro för en "åtstramad Eurovision" vilket är en blygsam summa jämfört med exempelvis Azerbaijan som spenderade 48 miljoner euro under 2012.

"Vi är desperata"

I en intervju med den Ukrainska tidningen Pradva har Zurab Alasania sagt;

"Det är väldigt svårt att komma över motståndet från byråkraterna. Och vi har inte klagat förrän nyligen. Men nu är vi bara desperata. Vi kommer inte kunna organisera Eurovision 2017."

ESC organiseras av European Broadcasting Union, EBU, som menar att de är medvetna om situationen och att de gör sitt bästa för att hjälpa till. Zurab Alasania har meddelat att han kommer fortsätta jobba med att planera kommande ESC-final tills en ny chef är på plats. 

Ryssland kan bli värdland

Om inte Ukraina kan vara värdland kan Ryssland stå näst på tur. Men att flytta finalen skulle kunna infektera en redan spänd relation mellan länderna.

LÄS MER: Kuhnke bjöd Ukraina till ESC-final