Uddevallabröder gör ny Mello-parodi

ANNONS
|

Nu slår de båda Uddevallabröderna till igen med en ny parodi på Melodifestivalens finaldeltagare.

– Efter förra årets parodi, som blev en fantastisk succé, var det nästan en självklarhet att göra en i år igen. Dels för att följarna ville det, men också för att vi själva tycker att det är otroligt roligt, berättar Daniel.

Läs också om fjolårets parodi: Daniel Norberg gör Mello-satir

Förra årets klipp har i skrivande stund visats 2 314 737 gånger, vilket ledde till att klippet blev det näst mest sedda svenska klippet under 2014. Endast Zlatan Ibrahimovics reklamfilm för Volvo sågs fler gånger.

ANNONS

För en vecka sedan satte Daniel Norberg igång produktionsarbetet med att börja leta kläder och rekvisita. Det blev flera besök hos Myrorna för att hitta kläder som sedan dekorerades med detaljer. Allt med minsta tänkbara budget.

Sedan började inspelningen av musiken, textförfattande med brorsan Emil och heldagar av inspelning och redigering.

– Jag har knappt ätit, sovit eller duschat på fem-sex dagar, men det var det värt. Det ligger otroligt mycket arbete bakom en sådan här produktion. Samtidigt drar vi oss för att få för mycket hjälp. Det är något extra att kunna säga att man skapat något på egen hand.

I år fick de dock hjälp från en vän som arbetar med film med den animerade versionerna av Sanna Nielsen, Robin Paulsson och mellogeneralen Christer Björkman.

– Rumskompisen Axel är också med och filmar och håller koll så allt går rätt till. Självklart fanns en rädsla för att inte leva upp till förra årets succé, men man måste våga, säger Daniel Norberg som är nöjd med slutresultatet.

– Personligen tycker jag att det här klippet är något utav det bästa vi fått till och hoppas på att många får möjligheten att se den. Favoriten i år är förmodligen Jojk-Henrik Fjällgren med låten ”Jag är låg”, men jag tycker alla har sin charm, säger han och skrattar.

ANNONS

Är brorsan också nöjd?

– Han har inte ens hunnit se den än. Jag hoppas att han tycker att jag förvaltade våra texter väl.

Sedan kan Bohusläningen avslöja något. Avslutningen på den här parodin är, precis som förra året, en hälsning till föräldrarna Elisabeth och Börje.

– Japp, så är det. Det är pappa Börje som ligger i soffan och skriker på mamma, haha.

ANNONS