Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Beroende på ditt twitteflöde får du tips på musik i den nya tjänsten. Kanske blir du tipsad om Lady Gaga eller Rolling Stones?

Twitter lanserar ny musiktjänst

Gratistjänsten #music ger tips på musik baserat på twitterflödet.

Den nylanserade musiktjänsten #music kopplar samman twitter med musikspelare som Spotify eller Itunes. Därefter får du som twitteranvändare förslag på musik utifrån fyra olika kategorier, Suggested, Popular, #Now playing och Emerging.

Suggested föreslår musik från de band du följer på Twitter, Popular visar musiken det twittras mest om och #Nowplaying ger musiktips från de du följer som taggat ett inlägg med hashtaggen #nowplaying. Kategorin Emerging visar artister som inte är speciellt stora men som stiger snabbt i popularitet.

Inledningsvis lanseras tjänsten i USA, Storbritannien, Kanada, Irland, Australien och Nya Zeeland men fler länder kommer att följa, enligt Twitter. Informationen om användarnas musikanvändande spås också bli viktig för Twitters annonsörer som får större möjlighet att rikta reklam mot rätt målgrupp.

Tjänsten kommer att lanseras i både en appversion och en webbläsarversion. Inledningsvis finns appen bara via Apple men en Androidversion är på gång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.