Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skådespelaren Kyle MacLachlan och regissören David Lynch motsvarar än så länge förväntningarna, enligt fans och kritiker.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Twin Peaksfansen glada och förvirrade

"Fantastiskt! Jag har ingen som helst aning om vad som händer." Ungefär så reagerar både tittare och recensenter på Twin Peaks återkomst efter 26 år.

Tidigt på måndagsmorgonen svensk tid sändes den hett emotsedda fortsättningen på David Lynch kultförklarade kriminaldrama.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det två timmar långa premiäravsnittet verkar uppfylla fansens förväntningar, i alla fall för de flesta som tar till sociala medier för att beskriva sina känslor.

"Spöklikt och vackert"

"Det där var kusligt, spöklikt och vackert. Vilken återkomst", skriver en Twitter-användare. "David Lynch är fortfarande mästaren. Det här är fantastiskt", skriver en annan.

Seriens surrealistiska inslag både förbryllade och skrämde slag på sina tittare när den sändes under det tidiga 90-talet. Och det verkar den göra på nytt.

"Det där gick inte ihop på något sätt alls, på bästa möjliga sätt", skriver en förvirrad tittare.

Någon annan har lagt upp en bild på Homer Simpson, som glatt förkunnar: "Fantastiskt! Jag har ingen som helst aning om vad som händer."

"Varken film eller tv"

Även professionella tv-kritiker är till övervägande del positiva i sina första omdömen.

Variety beskriver premiäravsnittet som "konstigt, kusligt och långsamt, men intressant", och att det "varken är film eller tv och förkastar traditionellt historieberättande".

Även The New York Times skribent gillar avsnittet och avslutar sin recension: "Original-Twin Peaks drevs av två frågor: 'Vem mördade Laura Palmer?' och 'Vad i helvete tittar jag på?' Reinkarnationen har inte den första, men får dig fortfarande att ställa den andra".