Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/14

TV4-profilen lämnar efter 15 år

Den populära programledaren väljer att lämna TV4 - efter 15 år. Det skriver Jessica Almenäs på sin blogg. I stället ska hon börja jobba på Kanal 5.

Programledaren Jessica Almenäs får nytt jobb – hon lämnar TV4 och går i stället över till Discovery och Kanal 5, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Almenäs har varit en av Sveriges mest välkända programledare sedan hon började leda "Let's dance" i TV4 2008. Nu blir hon knuten till Discoverys satsning på underhållning och sport.

LÄS MER: Jessica Almenäs beroende av Pokémon GO

I 15 år har hon varit en populär program-ledare för bland annat Let´s Dance, Nyhetsmorgon, Vinnare V75, V75 Direkt, Fotbollsgalan och Biggest Loser.

"Jessica är unik, otroligt multibegåvad och driven – ett ess på alla sätt. Vi är otroligt glada att hälsa henne välkommen", säger Calle Jansson, kanaldirektör för Discovery Networks Sweden i pressmeddelandet.

- Ja det var en liten skräll, va? säger Jessica Almenäs till TT.

TT: Hur gick tankarna?

- Jag har ju jobbat på TV4 hela tiden jag har varit verksam med tv egentligen, jag har varit där i 15 år och haft det jättebra och verkligen fått chansen att göra många tv-program inom olika genrer. Så det har varit kanon, men jag har kommit till en punkt i karriären där känns helt rätt att göra något helt nytt, att utmana mig själv och även att utvecklas som programledare och kanske behövde jag ta det här klivet helt enkelt.

Almenäs säger att erbjudandet låg "rätt i tiden". Exakt vilka projekt hon ska arbeta med är inte offentliggjort, men hon känner sig "väldigt peppad".

- Jag har kontrakt med TV4 till årsskiftet så det är från första januari som jag tillhör Kanal 5. Så jag har lite program kvar att göra på TV4, Nyhetsmorgon och så där, berättar hon.

Övergången sker vid årsskiftet, men det exakta programmet kommer att hållas hemligt ett tag till. Calle Jansson, kanaldirektör för Discovery Sweden, säger att det finns "en tydlig plan" för vad hon ska göra.

- Men det är inte så att hon ska in och ta över ett befintligt program, säger han.

LÄS MER: Jessica Almenäs nakenvandrade med pojkvännen

"Nu är det dags för en förändring. Det är ett beslut som har växt fram i mig, men nu när det är fattat så känns det som ett naturligt steg att ta. Jag känner att jag behöver utmana mig själv och att jag behöver göra något nytt för att fortsätta utvecklas som programledare. Ett litet frö började gro redan när jag hoppade in som vikarie för Filip i Breaking News förra våren. För jösses vad kul det var!" skriver Jessica Almenäs på sin blogg.