Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Deltagarna i TV3:s "Det stora hoppet". Pressbild.

TV3 storsatsar på ridsport

Det blir både ridsport och familjerelationer när sex pappor ska coachas till ryttare av sina döttrar. I TV3:s "Det stora hoppet" sätter sig amatörer på hästryggen.

Sex hästintresserade tjejer ska lära sina pappor att tävla i klassiska ridsportsgrenar. En efter en tvingas de lämna tävlingen tills två personer gör upp i en final. Det är konceptet i TV3:s nya storsatsning "Det stora hoppet".

Trots döttrarnas stora intresse har papporna knappt suttit på en hästrygg tidigare.

- De var skiträdda rent ut sagt. Jag är jätteimponerad av dem. Hade de inte varit för döttrarna hade de inte pushat sig så långt som de gör flera gånger för att övervinna sin rädsla, säger Malin Baryard Johnsson som coachar döttrarna i sina roller som tränare.

Ömma muskler

Men det blir inte helt smärtfritt när vuxna män ska bli ryttare, berättar ridstjärnan.

- Kroppen tar ju stryk både från att falla av och från träningen. Det blir mycket ömma muskler och ryggar, men deras kämparglöd har varit fantastisk att följa, säger hon.

Far- och dotterrelation

Det blir även en hel del fokus på relationerna då deltagarna bor i samma hus, tränar hårt och har kameror på sig hela tiden.

- Det är intressant att se kommunikationen mellan far och dotter. De kommer varandra nära och det ter sig olika när det blir mycket stress. Då måste jag kliva in ibland och medla, säger Malin Baryard Johnsson.

Programmet leds av Henrik Johnsson och varje avsnitt gästar en världsstjärna som dömer de olika tävlingarna. Bland annat dyker Rolf-Göran Bengtsson, Sara Algotsson Ostholt och Henrik von Eckermann upp.

"Det stora hoppet" har premiär på TV3 och Viaplay den 17 oktober klockan 20:00.