Förkylda ledare: Ola Svensson och Stefan Nykvist.
Förkylda ledare: Ola Svensson och Stefan Nykvist.

Vilken kör vinner kampen?

ANNONS
|

Förkylning, hosta och feber. "Körslagets" två återstående körledare, popartisten Ola Svensson och Stefan Nykvist, sångare i dansbandet Larz-Kristerz, kunde ha önskat sig en bättre uppladdning inför finalen på lördagen.

Men de är inte oroliga för egen del. Däremot för sina körer.

- Det jag är orolig över är att jag ska smitta kören så att de blir sjuka och inte kan sjunga. Och sedan mest orolig över är att man inte ska orka stå här och ge järnet, säger Ola Svensson.

Viktigt för körerna

Båda två är överens om att Ola Svensson är den som är mest taggad att ta hem segern, trots att febern gör det svårt att vara helt på topp. Men de som skulle ta en förlust hårdast är körerna, tror körledarna.

ANNONS

- Jag och Ola har jobbat med sånt här. Livet går vidare, vi har andra saker. För dem är kanske det här väldigt viktigt. Det är en otrolig händelse att vara med om, säger Stefan Nykvist.

- Jag ska vara helt ärlig, för min del så känner jag absolut att vi har segrat. Att vi har kommit till final, jag och min manskör, det känns som en seger. Klart man skulle bli ledsen om vi åker ut, säger Ola Svensson.

Viktigt för hemorten

Och om en seger skulle betyda mycket för den vinnande kören, har det också stor betydelse för hemorten. Ola Svensson leder en manskör från Lund, och Stefan Nykvists körmedlemmar kommer från Älvdalen.

- Det skulle tas emot stort. För några veckor sedan gjorde vi ett gig med kören hemma och det var helt fantastisk stämning, fullsatt och hur mycket folk som helst. Jag tror det blir en stor grej om vi tar hem det, säger Ola Svensson.

- Sådana här grejer kanske betyder mer på landsbygden. Det blir ganska stort att komma hem om vi skulle vinna. Men kommer vi två blir det stor fest ändå, säger Stefan Nykvist.

ANNONS