Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/77

Twin Peaks: Det gör skådespelarna i dag

Drygt 25 år har gått sedan den kultförklarade serien Twin Peaks fängslade en hel värld. Vi har tagit reda på vad skådespelarna gör i dag.

I maj återvänder vi till den lilla staden Twin Peaks i nordvästra USA. Det har gått drygt 25 år sedan vi besökte fiket The Double R där Norma och Shelley serverar "damn good coffee", hotellet The Great Northern med sina udda gäster eller polisstationen där en munk alltid finns inom räckhåll. 

Exakt vad vi kan vänta oss av säsong tre återstår att se men vi kan konstatera att David Lynch, som regisserar alla avsnitt, samlat stora delar av den ursprungliga skådespelarensemblen.

Det inte alltid enkelt. 2014 gick Lynch ut med en efterlysning på Twitter där han bad fansen om hjälp med att hitta skådespelaren Everett McGill. Han spelade den sympatiska bilmekanikern Big Ed och hade tydligen gått under jorden.

McGill hittades till slut via fansajten Welcome to Twin Peaks. 

Några av skådespelarna ur serien har gått bort sedan länge medan några har lämnat oss alldeles nyligen. Några av dem hann spela in några scener så vi kan vänta oss att de dyker upp ändå.

Säsong tre av Twin Peaks har svensk premiär den 22 maj.

Bläddra i bildspelet för att läsa om vad skådespelarna gör i dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.