Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Jessica Gow

TV4 tvingas stryka två avsnitt av Renées brygga

TV4 stoppar två avsnitt i den kommande säsongen av Renées brygga. Anledningen är att programmen som spelades in i somras hade Martin Timell och en nyligen våldtäktsanklagad komiker som gäster. Det säger en källa med insyn till Aftonbladet.

Den kommande säsongen av samtalsprogrammet Renées brygga, med Renée Nyberg som programledare, blir två avsnitt kort. Anledningen är att två av säsongens gäster nyligen har blivit anklagade för sexuella trakasserier och våldtäkt i samband med Metoo-kampanjen. 

Johan Janrell, exekutiv producent för programmet, medger för Aftonbladet att ett avsnitt som spelades in i somras med Martin Timell som huvudperson har strukits ur tablån; detta på grund av den senaste tidens händelser. 

– I vårens säsong av Renées brygga som spelades in i somras medverkar den aktuella programprofilen i en episod. Vi har fattat beslutet att inte sända programmet där denne medverkar. Vi fattar alltid dessa beslut från fall till fall, och i just detta har vi av respekt för, och med hänsyn till händelserna, gjort bedömningen att inte sända programmet, säger han.

Ser över programmet

Angående den andra uppgiften som tidningen fått från källor nära produktionen, att även ett program med en våldtäktsanklagad komiker som gäst har stoppats, säger Janrell att kanalen inte vill kommentera ärendet mer. 

– Vi är mitt uppe i vår översyn. Vi har inte mer information att ge i dagsläget.

Renées bryggas fjärde säsong spelades in under sensommaren på en ö i Stockholms skärgård. TV4 har tidigare brutit alla band med Martin Timell, som just nu är föremål för en åklagarledd förundersökning för en misstänkt våldtäkt. Komikern som skulle ha medverkat är polisanmäld för två misstänkta våldtäkter och utreds nu av åklagare. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.