Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tuff kamp i nattduellen

Efter en tuff kamp om stavarna blev det Cissi Ferm, basket, som fick lämna Mästarnas mästare i kväll medan tennisspelaren Jonas Björkman firade med ett Brysselsteg och återvände till rumskamraten Anders Svensson.

Jonas Björkman låg sist efter avsnittets tävlingar och valde den som låg näst sist att följa honom in i nattduellen. Men det blev inte en lätt match mot Cissi Ferm, flera gånger trilskades stavarna för de tävlande; Ferm gjorde ett utfall mot bordet trots att ingen stav släckts och omgången därpå kastade sig Jonas Björkman på en helt annan stav än den som släckts. Sista staven slet Björkman åt sig en hårsmån från Ferm, som också drogs med över bordet i stundens hetta.

Ferm, två gånger vald till världens främste dövidrottare och åttafaldig svensk basketmästare för hörande, var besviken men rördes av programledaren Micke Leijnegards avskedsord på teckenspråk.

Duellen hade föregåtts av tre deltävlingar, Benpumpen, Flaggfältet och klassiska 90-grader. Anders Svensson samlade ihop till en ledning totalt efter kvällens deltävlingar och var därmed immun. "Skönt att man inte är helt oduglig", konstaterade han efter vinsten i Flaggfältet där deltagarna sprungit kapp i sanden. I 90-graderstävlingen visade alla stor kampvilja, men allra längst orkade fotbollsspelaren Therese Sjögran.

Inför det som skulle kunna ha blivit sista kvällen med gänget konstaterade rumskamraterna Anders Svensson och Jonas Björkman att det vore trist att skiljas åt så snart, "jag vaggar dig ju till sömns varje natt", sa Björkman om Svensson.

Nästa veckas avsnitt har temat fokusering och strategi, bland annat återkommer tävlingsgrenen Elkontroll. 

Dags för Anders Svensson att mäta mästarkrafterna

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.