Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Trion som ska leda Musikhjälpen

Artisten Molly Sandén, programledaren Kalle Zackari Wahlström och P3-profilen Farah Abadi går in i glasburen i Umeå den 11 december.

Årets tema Barn är inte till salu ska belysa det internationella problemet med barnsexhandel

Farah Abadi leder till vardags Relationsradion i P3 och har varit med i Musikhjälpen 2015 och 2016 som publikens ambassadör.

– Det känns otroligt spännande men också en ära att få komma tillbaka till glasburen och nu som programledare. Det är ett stort ansvar och jag känner mig hedrad. Jag hoppas att vi kommer nå ut till alla tittare och lyssnare med årets tema. Det är ett svårt och tungt ämne då det handlar om barn som far illa men också viktigt att uppmärksamma att vi alla, på egen hand men framför allt tillsammans, kan göra världen lite bättre, säger hon i ett pressmeddelande.

Molly Sandén är kanske mest känd för sin musikkarriär och tre framträdanden i Melodifestivalen, men hon har också erfarenhet som programledare i Lilla Melodifestivalen.

– Att leda Musikhjälpen är ett väldigt ärofyllt och utmanande uppdrag som jag inte kunde tacka nej till, säger Molly Sandén. Jag ser fram emot att tillsammans med publiken och Kalle och Farah lära mig om årets tema så att vi kan vara med och hjälpa utsatta barn. Barnsexhandeln är något som få vågar prata om men som är ett av vår tids största problem. Brotten sker ofta under radarn så det är väldigt svårt att lokalisera dem. 

Kalle Zackari Wahlström har i flera program på SVT testat olika former av träning, provat på jobbet som idrottslärare och träffat folk som gjort udda livsval. Nu blir det en helt annan typ av utmaning.

– Jag tycker temat känns läskigt men det betyder ju inte att man inte ska prata om det. Tvärtom antagligen, säger Kalle Zackari Wahlström. Jag blir tokig när jag tänker på att det finns barn i världen som far illa. Kan vi, jag, göra nåt för att hjälpa dem måste vi, jag, göra det. Jag tänker att man får göra det man kan och jag ser fram emot att bli en del av jättekraften som Musikhjälpen besitter. 

Startar 11 december

Musikhjälpen 2017 startar den 11 december. Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström direktsänder 144 timmar i P3 och SVT Play från glasburen på Rådhustorget i Umeå. Det blir livemusik, gäster och fokus på årets tema, Barn är inte till salu. 

Förra året samlade Musikhjälpen in över 49 miljoner kronor till kampen för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan. Totalt startade 312 000 engagemang och insamlingen leddes av Kodjo Akolor, Josefine Jinder och Pelle Almqvist.  
 

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.   

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.