Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Torehammar rapporterar mera

Henrik Torehammar, känd från Brunchrapporten i P3, drar igång utrikesprogrammet Korrerapporten i samma kanal.

Henrik Torehammar håller sedan tidigare i Brunchrapporten på vardagarna i P3. Med start på söndag 13 februari ska han också leda Korrerapporten i samma kanal tillsammans med ungdomskorrespondenten Robin Olin.

Vilka är ledorden för Korrerapporten?

- Färgglatt, smart, globalt. Jag tänker mig en jordglob som också är en gummiboll, säger Henrik Torehammar.

Okej, hur menar du då?

- Den ska studsa och vara självlysande i mörkret. Det ska handla om världen. De här gigantiska sakerna som händer runtomkring oss ska jag och Robin försöka hjälpa till att förklara.

Hur förbereder du dig för det?

- Jag kastar mig in i de bästa utrikessajterna. Så klart alltid Sveriges Radio, för jag tycker vi gör ett väldigt bra arbete när det gäller protesterna i Egypten, dessutom Foreign Policy som är bra på att göra roliga listor. Jag försöker läsa på abstrakta saker som statistik över hur världen utvecklas, exempelvis på Hans Roslings sajt gapminder.org.

- Min roll är att kasta mig in i de stora övergripande trenderna. Robin kommer att ge berättelserna, känslan och nerven. Vi blir en duo av förnuft och känsla.

Hur blir upplägget för premiären?

- Vi kommer att köra live från Radiohuset i Stockholm. I den andra timman presenterar Robin olika reportage från resor han har varit på. Det första kommer att handla om miljöterrorism, ett väldigt spännande ämne som jag inte alls har koll på.

Hur blir det med aktualiteten?

- Första timmen planerar vi nu. Vårt mål är att alltid ha med flera av Sveriges Radios korrar. Kanske också andra för att få här och nu-känslan. Det blir aktualiteter i första timmen och fördjupning i andra.

Korrerapporten sänds i P3 mellan 18.03 och 20 på söndagar och ska alternera med P3 Dokumentär som sänder på samma tid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.