Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tävlingsgrenen Elkontroll i Mästarnas mästare.

Skräckgrenen tillbaka i Mästarnas mästare

I kväll är det dags för den ångestframkallande elbanan i Mästarnas mästare. Det framkallar otäcka minnen hos en deltagare som fått en blixt genom kroppen.

Det är dags för semifinal i Mästarnas mästare och de två grupperna slås ihop till en. Den första tävlingen är den mycket skrämmande grenen Elkontroll, en elbana där deltagarna riskerar att få rejäla stötar.

Banan har dömts ut av tidigare deltagare som för obehaglig. 2014 krävde deltagarna till och med att grenen skulle tas bort.
– Vi tyckte att de hade gått för långt, sa friidrottaren Mattias Sunneborn då, enligt Aftonbladet.

Även tittarna reagerade i sociala medier att tävlingen var för obehaglig.
I år är det en snällare variant av banan som vi får se. Deltagarna kan få max två stötar, sedan åker de ut.

För Anders Eriksson, som dominerade i sin grupp och är en av favoriterna inför slutomgången, var det ändå skräckfyllt att tävla i elbanan.

Orsak: Han har fått ström i sig tidigare. I programmet berättar han att han stod i dushen under ett kraftigt åskväder 1994. 

- Blixten slog ner i elskåpet utanför. Jag slogs omkull och vaknade vid toalettstolen. Så ström ... not so much, säger han i programmet.

Under tävlingen är han ett tag beredd att bara ge upp.
- Jag tänker: Jag skiter i det här. Jag får jobba jättemycket med mig själv för att överhuvudtaget gå tillbaka till tävlingsplatsen, säger han.

Hur det går i tävlingarna ser ni i SVT 1 klockan 20.00 i kväll.

Mästarna som ställs mot varandra är Heidi Andersson, Björn Ferry, Anders Eriksson, Peter Forsberg, Jörgen Persson och Caroline Ek.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.