Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Skam säsong 4 - Sana ny huvudperson bekräftar NRK

Nu behöver vi inte gissa längre – NRK bekräftar att Sana blir ny huvudperson i den fjärde säsongen av succéserien Skam som drar i gång på måndag.

NRK avslöjar att det första klippet kommer finnas tillgängligt på måndag, 10 april, klockan 13.28. Trailern för den nya säsongen visar att Sana, som spelas av Iman Meskini, blir ny huvudperson i den efterlängtade säsongsstarten.

– Hon är en stark karaktär, kanske seriens mest fascinerande. Hon har ett ben i norsk kultur och ett ben i muslimsk kultur. Sana har sin tro samtidigt som hon har vänner som är upptagna av killar och fest, säger NRK:s redaktiosnchef Håkon Moslet, som menar att det är på tiden att en muslimsk tjej spelar en så stark rollfigur.

LÄS OCKSÅ: Här är de första bilderna från inspelningen av Skam säsong 4

– Det är ofta en stereotyp framställning av muslimska tjejer, och många av dem ses som offer, bland annat för att de använder hijab.

De som hade hoppats på att få se Vilde som huvudperson kommer inte få sin vilja uppfylld. Serienskaparen Julie Andem avslöjar nämligen att denna säsong blir den sista.

LÄS OCKSÅ: 5 serier du ska se om du gillade Skam

”Vi har bestämt att det inte blir mer Skam till hösten. Jag vet att en del kanske blir upprörda och tycker att det är tråkigt, men jag är säker på att det är rätt beslut”, skriver hon på Instagram.

Det är ännu inte klart när Sana och de andra dyker upp på SVT Play, men Safa Safiyari, som ansvarar för programinköp på SVT barn, berättar att SVT har rättigheterna att visa den fjärde säsongen. 

– Tidigare har NRK publicerat avsnitten i korta klipp från måndag, och sänt hela programmet på fredagen. Vårt avtal med NRK och vår ambition är att lägga ut programmet så snart det har sänts i sin helhet på SVT play, säger hon till SVT. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.