Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: TT.

"Simpsons" slår världsrekord

TV-serien "Simpsons" förlängs med en 29:e och en 30:e säsong och slår historiskt rekord som den mest långlivade någonsin, enligt Fox News.

Det blir ytterligare två säsonger om den populära familjen "Simpsons". Det gör den tecknade serien historisk, skriver Fox News.

Med totalt 669 avsnitt kniper "Simpsons" världsrekordet som den skriptade serie som sänts längst på tv någonsin, på bästa sändningstid.

LÄS MER: Manusförfattare bakom The Simpsons är död

Serien om Homer, Marge, Bart, Lisa och Maggie i Springfield har bland annat belönats med 32 Emmy-statyetter. "Simpsons" har sedan tidigare rekordet som den tecknade serie som sänts längst.

"Där fick ni Krutrök!"

Avsnitt 600 som var årets halloween-special visades i USA den 16 oktober. Under thanksgiving kommer ett annat rekord att sättas då "Simpsons" ska visas i en maratonsändning som kommer att ta nästan två veckor. Det historiska avsnittet som gör att "Simpsons" passerar den gamla westernserien "Krutrök" visas först 2019.

"Där fick ni Krutrök! Ni förlorade ett lopp ni inte ens visste ni deltog i!", säger Homer Simpson, via ett statement skickat från Fox.

LÄS MER: "Simpsons"-filmen kan få uppföljare

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.