Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sabina Ddumba talar ut om mammans svek

Soulartistens avsnitt av Så mycket bättre i kväll blir både fnissfest och gråtfest – det senare när samtalet kommer in på hennes mamma.

 

Soulartisten Sabina Ddumba är med sina 23 år den yngsta deltagaren i Så mycket bättre, men hon gör klart tidigt i kvällens avsnitt att hon avskyr att få anmärkningar om sin ungdom. Och efter pratstunden kring artisternas middagsbord, kan det inte råda några som helst tvivel om att hon har varit med om smärtsamma händelser som gett livserfarenhet långt bortom årens gränser. 

Sabina, som under den tidiga säsongen varit den som haft lättast att falla i gråt, gör det i kväll inte särskilt lätt för sina nyvunna kamrater att själva hålla tårarna borta.

LÄS MER: Sabina Ddumba: "Jag var skiträdd"

Särskilt tung blir stämningen när samtalet kommer in på hennes mamma, som lämnade kvar sin familj för att ensam flytta till Uganda när Sabina var åtta år gammal. 

– Det var skitjobbigt och jag grät säkert sju gånger per dag, Jag undrade ju varför. Jag fick liksom aldrig något svar, säger Sabina Ddumba. 

Musiken blev för henne en fristad från sorgen och saknaden. Där ställde inga klasskompisar några jobbiga frågor om hennes försvunna mamma; ingen kunde säga någonting ill henne medan hon sjöng, allt de kunde var att lyssna.

LÄS MER: Uno Svenningsson berättar om sin panikångest

Även skratt och kärlek

Sabina Ddumbas dag fylls dock inte bara av ledsna miner. Bland annat arrangerar hon en tävling som antagligen leder till flest fniss hittills av alla säsongens aktiviteter.

Här framkommer det också vem som är Sabinas idol; den som stöttat henne i vått och torrt, och som också tog hand om moderns barn från ett tidigare äktenskap när hon försvann: Sabinas pappa William. En skådespelare som flydde till Sverige från Idi Amins skoningslösa diktatur på 1970-talet, men förlorade stora delar av sin familj i terrorn. 

– Folk hade ju kollapsat om de gått igenom en tredjedel av vad han gått igenom. Om min pappa kan vara en anständig person efter det, och vara snäll, och bry sig om andra, och vara kärlek, då ska jag bara hålla käften och göra efter, säger artisten.

LÄS MER: Svagt att TV4 tystar ner Anders Wendins sexbrottsdom

Det tredje avsnittet av Så mycket bättre visas på TV4  i kväll, lördag 4 november 20.00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.