Vid 03-tiden på söndagsmorgonen anlände årets Eurovisionsegrare Loreen till sitt hotell i Liverpool för en stilla efterfest med sin familj och de närmaste.
Vid 03-tiden på söndagsmorgonen anlände årets Eurovisionsegrare Loreen till sitt hotell i Liverpool för en stilla efterfest med sin familj och de närmaste. Bild: Jessica Gow/TT

Så går Loreen vidare efter segern i Liverpool

I lördags natt vann Loreen Eurovision song contest. Nu går hon vidare efter succén i Liverpool och ska skriva nya låtar på Island.
– Först blir det ny musik. Sedan väntar en turné, berättar hon för GP.

ANNONS

Direkt efter nattens utdragna men spännande final av Eurovision song contest hölls som vanligt den internationella presskonferensen med segraren. För svenska journalister tenderar den stunden ofta att utvecklas till en veritabel mardröm.

Mycket riktigt fanns där också en stor samling entusiastiska reportrar från kontinenten. Klockan 02 på natten ville någon prata med Loreen om numerologi. En annan om hennes relation till bikramyoga. En tredje försökte leda reportergruppen i sång. Först därefter, kanske en halvtimme senare, fick svenska medier en chans att sitta ner och prata med Loreen ett par minuter.

Hur känner du dig nu, drygt två timmar efter segern, urlakad eller full av energi?

ANNONS

– Jag känner mig sådär härligt lugn. Jag är lugn och lycklig samtidigt. Trött men med ett leende på läpparna.

Loreen har levt med ”Tattoo” sedan i oktober. Dessutom har hon varit innesluten i den kärleksfulla ”Eurovisionbubblan” sedan hon vann Melodifestivalen i mars. Därinne har fansen slagits om hennes uppmärksamhet och pre-partyna har avlöst varandra. Nu försvinner allt det där.

Kommer det att kännas tomt på måndag?

– Nej, jag tror inte att det kommer kännas så tomt. Snarare blir det så att det tar ett par dagar för det här att landa och då kommer jag att känna mig ännu mer överväldigad, så funkar jag. Det går i steg.

Men att lämna den här bubblan, när det än sker, kommer det att bli svårt tror du?

– Jag tror faktiskt inte det. My job here is done ... och nu går jag vidare med andra saker.

Loreen åker till Island för att skriva musik

Loreens skivbolagskontakt Niklas Torsell, pr-manager på Universal, berättar att hon närmast kommer att ägna sig åt ny musik.

– Det finns några låtar klara och så ska hon skriva nya på Island. Vi har också en del annat arbete inplanerat, bland annat ska hon göra promotion för ”Tattoo” i London. Vi är ett stort team som jobbar med Loreen för att dra upp riktlinjerna.

ANNONS

Det finns en handfull spelningar klara i sommar, bland annat gästar Loreen Villa Belparc i Slottsskogen 28 juli, men Niklas Torsell räknar med att det blir fler konserter. Många fler. Och på större ställen.

– I och med Loreens seger kommer vi att få väldigt många nya förfrågningar från Europa. Vi har medvetet avvaktat med att boka alltför mycket då vi ville se hur det gick i Eurovision. Och nu detta ... Det är så himla kul för Loreen, jag måste bara få säga det, som hon har kämpat!

Loreen själv berättar för GP att det också väntar en större Europaturné i november.

– Det känns skönt och det ser jag verkligen fram mot.

Men varför vänta till november?

– Det blir några nedslag i Europa redan under sommaren, jag kommer att vara ute live och ”kötta” för att inte förlora momentum, men det blir ingen regelrätt sommarturné. En sådan måste ju produceras och det tar tid.

Till sist. Var ska du placera din nya glasmikrofon (priset som ges till segraren i Eurovision)?

– (skratt) Den ska få stå i hyllan i vardagsrummet, bredvid min gamla glasmikrofon.

LÄS MER:Queen Loreen – nu förtjänar hon sitt namn

LÄS MER:Segervrålet – Loreen historisk i Eurovision efter andra vinsten

LÄS MER:Efter Loreens seger – SVT förbereder för nästa år

LÄS MER:De svenska fansen hyllade Loreen med sång och priser

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS