Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Så tar "Skam"-skådespelarna farväl av serien

På lördagskvällen sändes det sista avsnittet av norska succén "Skam". Under fredagen tog människorna bakom serien farväl. – Det var väldigt sorgligt att se allihopa för sista gången, säger Marlon Valdés Langeland till VGTV.

Efter fyra säsonger sändes sista avsnittet av norska dundersuccén "Skam" på NRK under lördagskvällen. Avsnittet finns dock först tillgängligt på SVT under veckan.

På fredagen hölls därför en avslutningsfest i Oslo för eleverna på Hartvig Nissens gymnasium och människorna bakom tv-serien. 

– På sista inspelningsdagen var det mycket tårar och skratt. Det var väldigt sorgligt att se allihopa för sista gången tillsammans på det sättet, säger Marlon Valdés Langeland som spelar Jonas till VGTV. 

LÄS MER: Spekulationer inför sista Skam-avsnittet

Även Vilde, spelad av Ulrikke Falch, höll med om att det var ett tungt avslut. 

– Jag tittade mig runt och såg människor som jagjobbat med i två år. Jag grät massor, säger hon till NRK: 

Barn springer fram

Under seriens första tre säsonger fick vi följa Eva, Noora och Isak i tur och ordning. Fjärde säsongen handlar till stor del om Imam Meskinis karaktär Sana. 

– Skam förändrar ditt liv. Jag blir stoppad på gatan och små barn kommer fram för att krama mig då de tror att de känner mig eftersom de känner Sana, säger Imam Meskini till Aftenposten

LÄS MER: "Skam"-stjärna på hemligt besök i Göteborg

Förutom att satsa mer på skådespelet har hon i framtiden helt andra planer:

– Nu ska jag in i militären. Det är det jag fokuserar på. Jag har också ett par andra projekt som jag kan säga så mycket om. Du får följa mig på Instagram, säger Iman Meskini.

LÄS MER: Därför älskar vi Noora

Klockan 23:30 på lördagskvällen publiceras sista avsnittet av "Skam" på NRK:s hemsida. Här i Sverige sänds sista avsnittet först på tisdag den 27 juni på SVT Play. 

Klicka dig igenom bildspelet här ovan för att se bilder från avslutningsfesten av "Skam". 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.