Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/55

Så ser Game of Thrones-stjärnorna ut egentligen

Lortiga, skäggiga och bistra. Så har vi vant oss att se karaktärerna i tv-serien Game of Thrones. Ta bort smink och peruker och många av skådisarna i serien går plötsligt knappt att känna igen.

Många fans tappade hakan när Kristofer Hivju, känd som Tormund Giantsbane i Game of Thrones, nyligen visade upp sig på Instagram utan sitt karaktäristiskt stora röda skägg.

”The man has no beard”, skrev den norska skådespelaren, som även har en roll i den senaste Beck-filmen. 

 

The man has no beard... 😐VS🦁He he! #ThrowbackThursday #bigbeard-VS-nobeard #kristoferhivju

Ett inlägg delat av Kristofer Hivju (@khivju)

Bilden tycks dock komma från Hivjus förflutna och det är med andra ord ingen risk för att norrmannen ska få en uppläxning av sina arbetsgivare. 

”Jag ska klippa av håret”

Det har annars visat sig att produktionsteamet som ligger bakom Game of Thrones inte är särskilt förtjusta i tanken på att deras skådespelare ska göra drastiska utseendemässiga förändringar mellan tagningarna.

– Jag ska klippa av håret så fort som de tillåter mig, sa Kit Harington, som spelar Jon Snow i Game of Thrones, i en intervju med brittiska Metro 2014.

LÄS MER: Game of Thrones, säsong 7: Allt du behöver veta

I en annan intervju i amerikansk tv berättade han att hans mörka lockar praktiskt taget har ett eget kontrakt – något som kollegan Natalie Dormer, som spelar Margaery Tyrell, har hånat honom för.

Se också: Första klippet från nya Game of Thrones:

– Det kan hända att man vill ha en roll som kräver en annan typ av frisyr. Kit var en idiot. Lena (Headey), Emilia (Clarke) och jag skrattar gott eftersom vi i god tid såg till att vi fick använda oss av peruker, berättade hon för sajten Daily Beast.

Prisbelönat hår och smink

Game of Thrones har sedan premiären 2011 inte bara trollbundit en stor publik världen över. Tv-serien är mångfaldigt prisbelönad och en av de mer bortglömda kategorier som Game of Thrones oftast dominerar är hår och smink.

LÄS MER: Game of Thrones kan få fem spinoffs

I bildspelet ovan jämför vi hur skådespelarna i serien ser ut i serien med hur de ser ut privat och på röda mattan. Faktum är att många av tv-stjärnorna faktiskt knappt går att känna igen!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.