Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Oscars pappa hyllas i Så mycket bättre

I säsongens sista Så mycket bättre hedras Sven-Erik Magnusson som gick bort i mars. –Sorgen är avgrundsdjup. Den sitter liksom fast i kroppen, säger sonen Oscar Magnusson.

Känslomätaren vrids upp ordentligt när det är dags för säsongsavslutning i Så mycket bättre. Huset gästas av Oscar Magnusson, son till Sven-Erik Magnusson som avled den 22 mars i år.
Artisterna tolkar varsin låt från Sven-Ingvars minst sagt omfattande repertoar och Oscar Magnusson får berätta om sin pappa och om musiken som man hade tillsammans. Oscar är sedan elva år tillbaka gitarrist i orkestern och nu är det han som kliver fram till mikrofonen när Sven-Ingvars tar upp turnerandet till våren.

"Pappa är oersättlig"


– Sven-Ingvars är min andra familj och jag är tacksam att vi valt att fortsätta. Pappa är förstås oersättlig, och det är med en otrolig ödmjukhet jag tar uppdraget. Pappa kommer alltid vara ledstjärnan, även om jag måste hitta sätt att göra sångerna på mitt sätt, säger Oscars Magnusson.
Att Sven-Ingvars sånger har en plats i folksjälen blir återigen tydligt när Så mycket bättre-artisterna gör sina tolkningar och Oscar Magnusson är full av beundran inför hur de behandlade materialet.
– Alla hade verkligen lagt ned själ och hjärta i musiken. Det var svårt eller till och med omöjligt att förbereda sig, men det blev en oerhört stark upplevelse. Överhuvudtaget visade de en vördnad och respekt för pappa som jag uppskattade mycket, berättar Oscar Magnusson.


Att arbeta med orkestern och planera för framtiden har varit ett av flera sätt för Oscar Magnusson att hantera sorgen efter sin pappa. Men han säger att den fortfarande är smärtsamt påtaglig varje vaken stund på dygnet.
– På ett sätt har tiden gått fort, men sorgen sitter liksom fast både i kroppen och i hela mitt system. Pappa är med mig och jag går omkring med känslorna utanpå kavajen hela tiden, säger han.

Låter glädjen ta störst plats


Oscar Magnusson beskriver bearbetandet som ett gediget arbete och att han tidigt bestämde sig för en tydlig strategi.
– Det var så mycket glädje med pappa och med musiken. Jag vill ta vara på det och därför har gjort ett aktivt val att låta glädjen få större utrymme än sorgen. Det kan vara svårt, men där är musiken unik. Det finns ingenting annat som på samma sätt går rakt in i hjärtat. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.