Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/35

Orange is the new black säsong 5: Så levde karaktärerna innan fängelset

Äntligen har den femte säsongen av Netflix-succén ”Orange is the new black” premiär! Kommer du ihåg de olika karaktärernas förflutna och vad som gjort att de hamnat i fängelse? Här är en sammanfattning över de intagnas och personalens tidigare liv. OBS! Artikeln innehåller spoilers.

I dag, 9 juni, släpper Netflix den femte säsongen av den amerikanska drama-komediserien ”Orange is the New black”, som handlar om Piper Chapman och de andra intagna på kvinnofängelset Litchfield i USA.

LÄS OCKSÅ: Tio år sedan Sopranos – så gick det för stjärnorna

Den nya säsongen börjar där den fjärde slutade. Karaktären Poussey, som spelas av Samira Wiley, är död och Dayanara (Dascha Polanco) riktar en pistol mot en av fängelsevakterna. Att ett upplopp väntar är inte svårt att lista ut.

Genom tillbakablickar har vi fått veta hur de intagnas och fängelsepersonalens liv sett ut tidigare och vad de sysslat med som lett till att de hamnat i fängelset.

LÄS OCKSÅ: Så ser Game of Thrones-stjärnorna ut egentligen

Redan under den första säsongen fick vi se hur huvudpersonen Piper Chapman och Alex tidigare hade ett passionerat förhållande. De reste jorden runt på lyxiga resor – samtidigt som de smugglade knark och pengar vilket senare ledde till deras fängelsestraff.

Det är många frågetecken som kvarstår, men enligt serieskaparna kommer det två säsonger till, så förhoppningsvis kommer många obesvarade frågor att få svar innan serien går i graven.

LÄS OCKSÅ: Här är tv-serierna som skrotas inför hösten

Bläddra i bildspelet ovan för att läsa en sammanfattning över de intagnas och personalens tidigare liv.

SE OCKSÅ: Därför blev ”Orange is the new black” en succé

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.