Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Mia Skäringer om utbrändheten: "Helt utslagen"

I kvällens program av "Hellenius hörna" i TV4 gör Mia Skäringer första tv-framträdandet efter sjukskrivningen: "Min kropp var helt utslagen", säger hon i programmet.

I kvällens avsnitt av "Hellenius hörna" hämtar David Hellenius, 42, upp Mia Skäringer, 40, i bilen för hennes första tv-framträdande efter sjukskrivningen.

- Det var längesedan jag gjorde tv nu så det känns som jag har ryckningar i ansiktet. Sådär obehagligt. Jag vet inte om det är nervositet eller ren ovana. Jag får ju vara den utbrända kandidaten idag, säger hon i programmet.

LÄS MER: Mia Skäringer utmattad - inspelningar skjuts fram

Nyss fyllda 40 år blev den folkkära skådespelerskan och komikern Mia Skäringer sjukskriven. Samtidigt skulle två inspelningar börja - andra säsongen av ”Ack Värmland” och produktionen av ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” var på gång.

LÄS MER: Ingen Mia Skäringer i uppföljaren till "Hundraåringen"

"Jag ger aldrig upp"

Psykiskt ska hon ha känt sig stabil, men utbrändheten visade sig framförallt fysiskt. När hon stod på scen märkte Mia Skäringer att hon hade svårt att andas. Känslan var att hon skulle svimma. För att få luft gjorde hon särskilda gäspningar och kväljningar när hon skulle andas. Detta satte hon i system.

Samtidigt kunde hon vara ute och köra bil, glömma bort vart hon var och inte hitta hem.

- Jag ger aldrig upp. Jag kommer förmodligen dö på scen när det är dags för det. Jag blev en grinig gubbe och drog mig undan. Jag var ingen rolig filur att leva med. Allt gick ut på att jag skulle kunna spela två timmar. Jag har till och med glömt bort mina barns namn. Det trodde jag aldrig skulle hända mig. Min kropp var helt utslagen.

Hon vände sig till slut till en läkare som genast ville sjukskriva henne.

Sjukskrivning eller bårhuset

- En duktig läkare känner igen en typ. Jag ville ha en tablett eller en spruta samtidigt som jag grinade. Han sa till mig att om du inte låter mig sjukskriva dig så kommer vi träffas på bårhuset nästa gång.

Nu har hon ägnat ett halvår åt att sova och umgås med barnen. I programmet berättar Mia Skäringer att hon använt tiden till att ta fram fika och hjälpa till med läxläsning. 

LÄS MER: Därför älskar vi Mia Skäringer

 

Avsnittet sänds den 30 oktober klockan 20.00 i TV4.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.