Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Carlson bäst på att tolka Jill Johnson

Balladmästaren Weeping Willows-Magnus trivdes såklart perfekt med att sjunga Jill Johnsons schlagervinnare, skriver GP:s Johan Lindqvist.

LÄS MER: Jill Johnson: "Var totalt kaos"

 

LISA EKDAHL - CRAZY IN LOVE

TVÅ FYRAR

Lisa Ekdahl plockar ner Jill Johnsons schlagerdänga med dansbands-schwung till loungeformat. Intentionen är god även om upplägget är mer än väntat. För min smak blir det tyvärr för orkeslöst på gränsens till sömnigt.

 

DANNY SAUCEDO - I'M AWAKE NOW

FYRA FYRAR

Danny skriver en svensk text, döper om låten till Jag har vaknat, skruvar till lite Justin Timberlake-ljud, några dansbeats och vips har han gjort låten till sin. Saucedo ska verkligen inte underskattas, han har hittat en egen plats inom svensk popmusik och blir alltmer flyhänt och träffsäker när det gäller att göra sin grej.

 

TOMMY NILSSON - THE SOUND OF LEAVING

TRE FYRAR

En låt som passar Tommy perfekt. Han översätter texten, titeln blir Ljudet av tårar, och vi får en riktigt mörkblå tryckarballad som siktar rakt mot hjärterötterna. Det här kan nog bli en välförtjänt långkörare på P4 för Tommy Nilsson. 

 

LITTLE JINDER - I'M NEVER FAR

TVÅ FYRAR

Jills låt är en svidande countrylåt av bästa märke, texten skriven utifrån vad Jill skulle vilja säga till sina barn om hon var med om en olycka och inte skulle komma hem igen. Little Jinder har tolkat den med utgångspunkten att hon har haft en turnerande mamma och kallar den Tusen mil. Hon går in i låten med starka känslor, men dessvärre kommer den ut ganska platt och blankt.

 

MAGNUS CARLSON - KÄRLEKEN ÄR

FYRA FYRAR

Inte helt otippat gör Magnus Carlson genombrottsballad från Melodifestivalen 1998. Han döper om den till Eternal love, typisk Weeping Willows-titel eller hur, och skriver en ny melodi men behåller det som funkar bäst i den nya skruden. Det låter mycket Roy Orbison såklart och även om Magnus Carlson skulle kunna sjunga den här typen av låt på autopilot fyller han den förstås med hjärteblod. Dagens bästa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.