Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Juryn. Cecilia Lazar, Ann Wilson och Tony Irving dömer i tv - och på turnén.

Let's dance ut på turné – till Göteborg

Nej, det räcker inte med kändisar som dansar i tv. I höst åker Let's dance på turné till tio städer. Den 5 november kommer dansfesten till Scandinavium.

Sju danspar kommer att tävla om att bli kvällens vinnare när Let's dance blir liveshow i höst.
-Det här är alldeles nytt, jag skrev på i tisdags. Vi ska göra det vi gör i tv fast i verkligheten, så mycket mer vet jag inte än, säger juryns nya medlem Cecilia Lazar som även driver en anrik dansstudio i Göteborg.
Vilka danspar som kommer att tävla är ännu inte känt, men det ska vara par både från den pågående säsongen och från tidigare säsonger av tv-programmet.
Poängen kommer under kvällen att delas ut av publiken via sms och av juryn. Showen leds av Let's dance-programledaren David Hellenius.
Cecilia Lazar brinner för Let's dance och känner extra för alla programmets proffsdansare.
-Alla dessa göteborgare är mina dansare från början: Syskonen da Silva, Jeanette, Tobias, Alex, Malin, Annika, alla dess har jag ju haft i min skola redan som barn, säger hon.
Kommer du köra dansskola med publiken också, eller är det Tony Irvings grej?
-Något sådant kommer vi säkert att göra ihop. Men inte heller det är klart än.
Hon hintar om att det kan bli tal om att lägga till matinéföreställningar om biljettförsäljningen gå bra.
-Jag hoppas att vi ska locka många barnfamiljer, det känns som en rolig familjetillställning.
I Storbritannien har förlagan till Let's dance, Strictly come dancing, turnerat sedan 2008 och blivit en enorm framgång. Det är också där som danssporten är störst.
Cecilia Lazar, med lång erfarenhet som internationell tävlingsdomare, har som ambition att tillföra lite professionell tävlingskänsla till Let's dance.
-Min roll är att vara domare. Utomlands dömer jag bara de högsta elitklasserna, inte nybörjare. Jag vill försöka få fram vad det är vi professionella domare tittar efter.
Hon erkänner att det kändes lite ovant först att leverera synpunkter som underhållning. Men nu har hon landat och har hittat sin roll bredvid Wilson och Irving.
-Förra veckan kände jag att jag hittade mig själv och nu är jag helt trygg, säger hon.
Hur står sig årets danspar?
-Super! Det har aldrig varit så tävlingsinriktat som i år. Det tycker jag ska framgå, att det är lite mer än bara underhållning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.