Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lasse Kronér hotar lämna SVT

SVT:s "Doobidoo" har i flera år varit tv-kanalens mest tittade program och även ett av Sveriges populäraste program. Men nu hotar programledaren Lasse Kronér att sluta: "Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra än", säger han till Nöjesbladet.

Lasse Kronér har tidigare uttryckt ett missnöje för SVT och Doobidoo. Han har bland annat kritiserat kanalen för att inte marknadsföra programmet ordentligt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi hade premiär för två fredagar sedan och då fanns vi inte ens med på SVT:s hemsida. Man ser oss inte på SVT Play och jag har inte ens sett en trailer för programmet, har han tidigare sagt till GP.

LÄS MER: Kronérs ilska mot SVT: "Det har aldrig varit så dåligt"

Nu reagerar han igen och menar att "Doobidoo" inte lyfts tillräckligt på sajten. Därför hotar han att lämna rollen som en av Sveriges mest populära programledare.

- Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra än. Jag är absolut inte tveksam till ”Doobidoo”, inte för en sekund. Det programmet skulle jag kunna köra i 500 år, det är inte ett problem. Du ringer i en sån där jobbig period som kommer vart femte år i mitt liv. En period där det är svårt att säga ja eller nej, säger Lasse Kronér till Nöjesbladet.

För sajten berättar han att ekonomi inte är ett argument för att sluta. 

– Hade jag tagit ett beslut baserat på ekonomi hade jag slutat på SVT för tio år sedan.

Andra tv-kanaler visar intresse

Samtidigt bekräftar han för sajten att andra kanaler rycker i honom och vill värva honom till deras program.

– Ja. Det är inte svårt att gissa vilka det är, säger han till Nöjesbladet.

"Doobidoo" har inte behövt några insatser

SVT:s programchef Christina Hill är medveten om kritiken sedan tidigare. Men hon menar att "Doobidoo" inte behöver de insatser som Lasse Kronér önskar på samma sätt som många andra program.

- Prioriteringar kring vilka program som ska ha eller behöver kommunikationsinsatser görs centralt av programavdelningen. Vi förstår att Lasse har åsikter och det är ett tecken på att han brinner för programmet. Men "Doobidoo" har inte behövt några insatser, det är ett program som funkar bra, säger hon till GP.

Samtidigt menar Christina Hill att deras samarbete funkar bra.

- Jag kan inte säga så mycket mer än att vi har ett framgångsrikt samarbete som pågått i många år. Han är en av Sveriges mest folkkära programledare som vi självklart vill fortsätta sammarbeta med.

Vad ska ni göra för att han ska vara kvar?

- Vår förhandling är mellan SVT och Lasse och vi konkurrerar med andra medel än främst de ekonomiska. Vi ska vara en bra arbetsgivare och det finns många andra värden att arbeta för SVT. Vi tror att han trivs väldigt bra hos oss. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.