Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/12

Långa köer till Idolaudition i Göteborg

En tapper skara människor hade samlats utanför Eriksbergshallen på lördagsmorgonen. Det var nämligen dags för idol audition i Göteborg.

De som var längst fram i kön hade varit på plats sedan klockan 06 på morgonen. Trots lite sömn var stämningen på topp, människor stod och sjöng i kön och peppade varandra. Även vädret var på rätt sida.

Ett soligt Göteborg där vårsolen värmde, musik och dans stod på dagens agenda innan det blivit dags för att möta en jury. Det finns ingen tvekan om att förhoppningarna är många om att få med sig en guldbiljett i slutet av dagen. Någon som var på plats extra tidigt och stod längst fram i kön var 18-åriga Lina Dawood. Hon tog kvällståget från Stockholm och övernattade på centralstationen.

– Det var inte så kul, just nu vill jag bara sova. Men man måste vara på rätt plats vid rätt tillfälle, säger hon.

Hon har tappat räkningen på hur många gånger hon sökt till Idol, men det är i alla fall över fem säger hon. För 16-åriga Rebecka Bergman som står bredvid Lina i kön är det anda gången hon söker i Göteborg.

– Jag hoppas så klart att jag går vidare. Det hade betytt allt, säger hon.

 

Familjen stöttar

Som stöd har hon med sig sina två vänner Jennifer och Freija. Och hon är inte ensam att ha med sig stöd. Kevin Johansson från Bäckefors är här med sina syskon Olivia och Tobias och kompisen Jennifer. Kevin säger att han har hållit på med musik länge men att han inte skulle vara här utan sitt stöd.

– Jag tyckte inte han kunde sitta och hålla på en sån talang i våran lilla ort, säger kompisen Jennifer Carlsson som var den som tryckte på att Kevin skulle ställa upp.

När klockan närmade sig strax efter 10 så var det dags för insläpp. Fållan av människor längs kravallstaketet trycktes ihop, otåligt stod de och stampade i väntan på att bli insläppta. Det var mycket som skulle stämma med kameror och personal innan spektaklet kunde sätta igång.

Nedräkningen började slutligen och alla räknade ner tillsammans från fem och började springa. Jubel och skratt hördes och förhoppningarna var höga. Lördagsförmiddagen bjöd på en stämningen som var på topp, innan det var dags för den riktiga utmaningen, att få komma vidare till Stockholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.