Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

”Jakten på tidskristallen” – så blir SVT:s julkalender 2017

Julen kanske känns långt borta – men faktum är att inspelningen av årets julkalender redan har dragit i gång. SVT beskriver ”Jakten på tidskristallen” som ett spännande och juligt sci-fi-äventyr.

Årets julkalender handlar om Asrin, Lima och Max som går på Framtidsakademin, en skola för barn med unika egenskaper. När onda krafter planerar att stanna tiden dagen innan julafton visar det sig att barnen är de enda som kan stoppa de onda. Men kommer de lyckas innan julafton?

LÄS OCKSÅ: Här är julkalendrarna som fått föräldrar att rasa

Tord Danielsson, som tillsammans med Oskar Mellander står för manus och regi, säger till SVT att en del av inspirationen kommer från 80-talsklassiker som ”Tillbaka till framtiden” och ”E.T.”.

– Vi inspirerades kanske speciellt vad gäller stämningen i de här 80-talsfilmerna. Där fanns en fin kombination av humor, värme och spänning och det kändes som om det som hände i filmerna faktiskt var på riktigt. En annan viktig komponent är att barnen i de här filmerna fick lösa problem på riktigt – något vi har tagit med oss i det här.

De tre barnen spelas av Vincent Wettergren, Monna Orraryd och Naima Palmaer. På listan över skådespelare hittar vi också Eva Rydberg, Rikard Wolff, Felice Jankell, Kodjo Akolor och Julia Ragnarstam.

LÄS OCKSÅ: SVT svarar på kritiken mot julkalendern

Julkalendern är fritt baserad på författaren Erika Vallins boktriologi ”Speglarnas hemlighet” och inspelningen beräknas vara klar 5 maj. Och som vanligt har kalendern premiär 1 december.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.