Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT

Ingvar Oldsberg slår tillbaka – planerar stämma sina arbetsgivare

Under fredagen förlorade Ingvar Oldsberg jobbet som programledare för Bingolotto. Nu slår han tillbaka och planerar att stämma sina före detta arbetsgivare. – Jag kommer verkligen att driva det här med emfas, säger han.

Det var under fredagens eftermiddag som beskedet kom att Ingvar Oldsberg sägs upp från jobbet som programledare för TV4:s Bingolotto.

LÄS MER: Ingvar Oldsberg tvingas lämna Bingolotto

Tv-profilen vet ännu inte vad uppsägningen beror på, mer än att det rör sig om en arbetsmiljöfråga. Nu planerar han att stämma sina arbetsgivare.

–  Jag har kallat in lite advokater som ska undersöka möjligheterna till stämning. Jag vill få reda på varför jag blev uppsagd, det är därför jag går vidare med det här. Frågan är om det ens är lagligt att säga upp någon utan att motivera varför.

"Vi måste agera"

Om det är Folkspel, TV4 eller produktionsbolaget Warner som stämningen kommer att riktas mot är ännu oklart.

–  Den saken får advokaterna avgöra när de tittar på det. Jag är inte så juridiskt bevandrad. Mer besked kommer i veckan, men att vi måste agera på det här är ju uppenbart.

Vad är nästa steg?

– Även det får advokaterna avgöra. Vi kommer att sitta ner i början på nästa vecka och efter det vet vi vad nästa steg blir. Men det är långt ifrån slut, jag kommer verkligen att driva det här med emfas, det är ju oanständigt.

LÄS MER: Kvinnorna som tar över Bingolotto efter Oldsberg

Enligt Ingvar Oldsberg har han ännu inte blivit kontaktad av varken TV4 eller produktionsbolaget Warner.

– TV4 fick jag själv ragga tag på i går. Åsa Sjöberg på TV4 sa att hon heller inte vet varför jag blev uppsagd. Det enda hon vet är att det inte gäller några sexnärmanden. Warner har inte ringt. Det är oanständigt.

Är vid gott mod

Trots gårdagens besked är Ingvar Oldsberg vid gott mod.

–  Nu blir jag ju ledig över jul och nyår och det kan ju vara trivsamt. Kanske hittar jag och min fru Maria Sandeblad en resa till en soligare del av klotet. Kanske ska jag ta det lugnt och spela lite golf.

Han berättar att han fått mycket stöd genom sms och telefonsamtal, både från tittare och före detta kollegor.

–  Det pågick hela eftermiddagen och kvällen i går. Den sista som ringde hörde av sig vid halv två på natten. Det har varit en fantastisk öppnng.

Under fredagen sade Ingvar Oldsberg, halvt på skämt, till GP att han förväntade sig ett nytt jobberbjudande redan under lördagen. Men något sådant samtal har han ännu inte fått.

–  Nja, det är ju helg nu. Men du ska nog se att det snart kommer någonting.

LÄS MER: "Ingvar Oldsberg: Jag har nytt jobb i morgon"

GP försöker nå Folkspel för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.