Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingvar Oldsberg: ”Jag har nytt jobb i morgon”

Ingvar Oldsberg vet inte varför han fick sparken från Bingolotto. Nu anklagar han produktionsbolaget Warner för att de ska ha kränkt honom.

Under fredagens eftermiddag gick Folkspel ut med att Ingvar Oldsberg får sluta som programledare för Bingolotto. Enligt honom själv kom beskedet som en stor överraskning.

– Det landade som en meteor. Jag fick reda på det för en stund sedan genom Folkspel. De kom hit och informerade mig, de visste heller inte mer, de var bara sorgsna.

LÄS MER: Ingvar Oldsberg tvingas lämna Bingolotto

Vad tror du är orsaken till beslutet?

– Jag har ingen aning. Det enda jag vet är att det inte handlar om några sexnärmanden eller så. Det finns inga sådana anklagelse och det finns absolut inga indikationer på det. Det är jag helt säker på. 

Enligt Folkspel beror bytet av programledare på allvarliga arbetsmiljöproblem.
– Det har gjorts en undersöking på initiativ av TV4. De fick väl kalla fötter när det med Timell hände och då är det väl någon som har känt sig kränkt men det är ingen som vet vad det gäller.

Ingvar Oldsberg gissar att beslutet att säga upp honom kan ha att göra med de förändringar som han genomfört i programmet.

– Jag var ju tvingad att ändra programmet lite för att siffrorna gått ner och det lyckades jag med. Nåogon kan ha blivit kränkt i det redaktionella arbetet och kanske säger att jag dikterar mina villkor, men det är ju fullständigt normalt.

Har ni haft konflikter på redaktionen?

– Folk kan ha lite olika uppfattningar men jag kan inte påminna mig om några konflikter. Jag har ju gjort tv sen 1972 och de flesta brukar hålla med mig när de ser hur bra det blir. 

Vad ska du göra nu?                                             

– Nu har jag tre, fyra ganska grava anklagelser om kränkthet till produktionsbolaget Warner. Jag kommer gå ut och säga vad det är och vid vilka tillfällen det har hänt, men jag ska tänka igenom det först innan jag säger mer, jag tänker inte vara lika luddig som de var mot mig.

När kom du på att du ska gå ut med de här anklagelserna?

– Jag har tänkt på det länge men jag hade först inte tänkt ta upp det. Men nu när jag har blivit behandlad så här så måste jag gå i polemik på något sätt. 

Hur ser dina framtidsutsiker ut?

– Nu kan det vara skoj att sitta i stolen och se på Bingolotto med lite distans. Jag tror säkert att jag kommer få nya jobberbjudanden, i morgon har jag ett nytt jobb. Nej jag skojar bara, men jag är snart 73 år så det är inte läge att vara orolig för framtiden. Det här kanske för något gott med sig, jag är inte orolig.

Hur känns det nu?

– Det som känns märkligt är ju att jag inte vet vad det är som har hänt. Det oanständiga i det hela är att jag fick reda på det av Folkspel på det här sättet.

GP har även sökt produktionsbolaget Warner som producerar Bingolotto. De vill inte uttala sig utan hänvisar till ett pressmeddelande där beställaren Folkspel och TV4 uttalar sig om beslutet. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.