Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hon ställde upp för brodern - blev surrogatmamma

Daniella Sjöberg har gjort något alldeles extra för sin bror. Hon har blivit surrogatmamma till hans barn. Nu uppmärksammas hennes insats och bröllopet med maken i Mia Parneviks nya program Den största dagen på TV3.

I TV3:s nya program Den största dagen uppmärksammar Mia Parnevik personer som gjort något alldeles extra. En av dem är 31-åriga Daniella Sjöberg från Alingsås.

LÄS MER: Så blir Mia Parneviks nya program

I programmet får man se henne gifta sig med maken Jimmy Lindberg. Men det som gör paret speciellt är att Daniella ställt upp för sin bror genom att vara surrogatmamma.

Hennes bror Mathias lever med en annan man. De har länge velat ha ett gemensamt barn. Efter flera år var beslutet taget och Daniella blev för drygt ett år sedan surrogatmamma till deras dotter.

Hur bestämde du dig?

- Det är för att det är min bror. Kan jag hjälpa honom vill jag göra det. Den här flickan är mitt enda syskonbarn så det kändes väldigt speciellt. Hade jag inte kunnat få egna barn önskar jag att någon kunde hjälpa mig. För det här är underbart, säger hon.

Sedan tidigare har hon två barn och ett bonusbarn genom nyblivna maken.

- Jag tänkte på min egen familj i detta beslut. Men är man bara öppen och ärlig så är det inga konstigheter. De är inte så gamla, men vi förberedde dem så gott det går. De förstod väldigt bra och jag sa att det är deras kusin som ligger i magen. Barn är så himla förstående på något sätt.

Hur resonerar din make?

- Min man har alltid varit stöttande och också känt att vi ska göra detta. De oroligheterna han hade var att det skulle hända något vid graviditeten, som med vilken graviditet som helst. Men vi har varit eniga om detta beslutet, säger hon och fortsätter;

- Både jag och min man kände att vi var färdiga med vår familj.

Vilken relation har ni nu?

- Vi bor inte jättenära, men vi umgås som vi alltid gjort. Träffas så gott vi kan. Jag är en faster.

Känns det inte märkligt att ha burit på barnet och kalla sig faster?

- Vi hade funderat på detta i så många år och jag har varit inställt på det. När jag var gravid tänkte jag hela tiden att det här är min bror och hans mans barn.

Hur har omgivningen reagerat?

- Våra närmsta vänner har alltid varit jättestöttande och tycker det är fantastiskt. Sen säger folk att de inte skulle kunna göra det själva, men tycker jag är väldigt stark. Vi har bara fått ett bra bemötande.

Och i Den största dagen får man se ett sommarbröllop med ingen mindre än Elisa som gäst. Något Mia Parnevik fixade.

- Det var fantastiskt. Jag vet inte hur många gånger jag grät den dagen. Det var så känslosamt alltihop. Det var underbart.

Och din bror höll ett väldigt fint tal?

- Ja, där blev det lite känsligt. Där grät jag igen. Jättefint tal, det var inte många ögon som var torra där.


Se broderns rörande tal från bröllopet här:

 

Hela klippet visas på TV3 på söndag klockan 20.00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.