Här är artisterna som besöker ”Allsång på Skansen”

Laleh, Loreen, Carola och Victor Leksell. Nu har artisterna till årets ”Allsång på Skansen” i SVT presenterats av nya programledaren Pernilla Wahlgren.

ANNONS

För två veckor sedan presenterade TV4 de artister som gästar årets ”Lotta på Liseberg”. På tisdagen var det så SVT:s tur att berätta vilka artister som dyker upp i sommarens ”Allsång på Skansen”.

Sedan tidigare stod det klart att programledaren Sanna Nielsen efter sju säsonger nu ersätts av Pernilla Wahlgren.

– Jag känner mig både hedrad och otroligt glad för att ha blivit erbjuden att programleda ”Allsång på Skansen”, ett av de kanske mest ikoniska program vi har i Sverige, sade Pernilla Wahlgren när nyheten presenterades i oktober förra året.

För SVT:s programbeställare Anton Glanzelius var det ett enkelt och självklart val med Pernilla Wahlgren.

ANNONS

– Jag kan inte tänka mig en mer älskad artist än Pernilla Wahlgren, hon är ett fullblodsproffs och det perfekta valet för att ta över hedersuppdraget att leda programmet som blivit en given sommartradition för svenska folket, sade Glanzelius i samband med att Wahlgren presenterades som allsångens nya programledare.

Laleh och Loreen i första programmet

”Allsång på Skansen” börjar att sändas först den 27 juni, men redan vid 11-tiden på tisdagen var det dags för den nya programledaren att presentera sina artister i sommar. Under en lång presentation för pressen gick SVT och Pernilla Wahlgren därför igenom hela utbudet.

– Det här känns pirrigt, kul och stort. Jag är taggad, inledde Pernilla Wahlgren presskonferensen efter att ha sjungit en vers av programmets signaturmelodi ”Stockholm i mitt hjärta”.

I första programmet gästas allsången av Laleh, Eurovisionvinnaren Loreen, Mando Diao, Lasse Stefanz och Louisiana Avenue.

Det andra programmet får besök av Zara Larsson, Hooja, Sven Ingvars och Jackie Mere från Göteborg.

Bland sommarens övriga artister som gästar ”Allsång på Skansen” återfinns Victor Leksell, Carola, Malena Ernman, Olivia Lobato, Panetoz, Måns Zelmerlöw, Stor, Lucianoz, Admira Thunderpussy, Nordman, David Ritschard, Tommy Körberg, Helen Sjöholm och Darin, som också blir den artist som får en egen timme med ”Allsångsscenen är din”.

ANNONS

Artisterna som kommer till ”Allsång på Skansen” 2023

  • 27 juni – Laleh, Loreen, Lasse Stefanz, Mando Diao, Louisiana Avenue.
  • 4 juli – Hooja, Zara Larsson, Jackie Mere, Sven Ingvars.
  • 11 juli – Rickard Söderberg & Malena Ernman, Olivia Lobato, Måns Zelmerlöw, Panetoz, Erika & Cecilia.
  • 18 juli – Carola, Lucianoz, Hanna Hedlund, Lova.
  • 25 juli – Kiana, Stor, Lancelot, Peter Jöback, Lancelot.
  • 1 augusti – Oscar Zia, Admira Thunderpussy, Stefan Sundström, Johanna och Rebecka Wallroth, Josefino feat. Johar Untz.
  • 8 augusti – Darin, Nordman, Naod.
  • 15 augusti – Tommy Körberg & Helen Sjöholm, David Ritschard, Victor Leksell.

LÄS MER:Så ska Pernilla Wahlgren hantera sina reklamuppdrag

LÄS MER:Sanna Nielsen tar farväl med grande finale

LÄS MER:Här är artisterna som gästar ”Lotta på Liseberg”

LÄS MER:Efter våtmarks-stormningarna: Liseberg ökar inte säkerheten

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS