Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallå där Leif Mannerström!

... aktuell i Sveriges mästerkock vars sjunde säsong börjar sändas i TV4 i kväll.

Hur är känslan inför seriestart?

– Jotack, det känns bra. Vi har spelat in under hösten och det brukar alltid vara roligt och lite spännande att se vad som kom med, hur TV4 har klippt ihop programmen, vilka vinklar de har använt.

Är du orolig?

–(skratt) Nej, inte alls. Vi har Sveriges proffsigaste producent i Tina Graffman och de bästa fotograferna. Det blir alltid bra. En superproduktion.

Det låter som du ser fram mot den kommande säsongen?

– Ja absolut! Det finns ett par riktiga stjärnor i programmet, det måste jag säga. Det kommer att gå fint för dem. Jag såg förra årets vinnare Catarina (König) i TV4-köket nyligen och hon gjorde också väldigt bra ifrån sig. Och Mästerkocken tycks vara en riktigt bra plantskola. Ingen av dem som ställer upp och tävlar i programmet får ha jobbat professionellt i kök, men vid en återträff nyligen visade det sig att 23 av 25 deltagare i programmet faktiskt arbetar med mat i olika former. 

Vad tänker du om det?

– Det tycker jag känns väldigt kul. Jag arbetar mycket med mat för äldre och på det området behövs mycket duktiga och intresserade matmänniskor, inte bara på finkrogarna. Om Sveriges Mästerkock kan hjälpa till med den rekryteringen så vore det fantastiskt.

Hur ofta blir du riktigt positivt överraskad av maten som de tävlande snor ihop?

– Nästan varje gång! De lagar fantastiskt goda rätter och presterar saker som man knappt trodde att de var redo att ge sig på.

Väldigt många brukar följa programserien och det är säsong 7 som inleds i kväll. Varför tror du att Sveriges Mästerkock har blivit så populärt?

– Det är det första riktiga bedömningsprogrammet som kom i tv och genom åren har folk verkligen tagit till sig de här amatörkockarna. Tittarna har personliga favoriter, ungefär som vissa följer olika fotbollslag fastnar de för olika deltagare i Mästerkocken, det får vi höra hela tiden. 

Blir du stoppad på stan?

- Ja, det händer rätt ofta att folk kommer fram och säger saker som "om du bara visste vilken inspiration jag har fått genom det programmet, kan de så kan jag ... ". Sveriges Mästerkock har lyft intresset för matlagning i det här landet, så är det verkligen. 


Sveriges mästerkock visas i TV4 på onsdagar kl 20.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.