Elisa Lindström vann Let's dance

Elisa Lindström och Yvo Eussen tog hem vinsten i Let's dance. Finalen var otroligt jämn, Bianca Ingrosso vann juryns röst men Elisa Lindström vann tittarnas.

ANNONS
|

Dansbandsstjärnan Elisa Lindström, 25, och bloggaren Bianca Ingrosso, 21, har redan från säsongsstarten hyllats och båda två har flera gånger kammat hem toppoäng från juryn.

Men det var Elisa Lindström som gick bäst hem hos tittarna.

Att det var just Ingrosso och Lindström som hamnade i finalen är juryordförande Tony Irving extra glad över.

-Det är det bästa, det är unikt och det kunde inte ha varit en bättre final. Jag har ingen aning om hur det här kommer sluta, säger han i början av programmet.

I sitt shownummer valde Elisa Lindström att, tillsammans med sin danspartner Yvo Eussen, sammanfatta vad hon lärt sig under resans gång. Artisten sjöng även under sitt nummer.

ANNONS

Bianca Ingrosso ville, tillsammans med Alexander Svanberg, leverera en känsla i sitt shownummer som skulle få alla tittare att vilja ställa sig upp och dansa med dem. När båda dansat klart och fått sina poäng från juryn skiljde det en poäng mellan Ingrosso som samlat ihop 90 poäng och Lindström som fick 89 poäng.

Finalisterna säger att de varit beredda på en tuff kamp.

-Det kommer att vara jämnt, det har vi insett, säger Elisa Lindström under programmet.

-Jag har aldrig velat något mer i hela mitt liv, säger Bianca Ingrosso.

Samtidigt har båda två sagt att de peppat varandra under tävlingens gång och att de inte ser varandra som konkurrenter. Det var första gången två kvinnor tävlade om vinsten.

Tidigare vinnare

Nio män och två kvinnor har tidigare vunnit tävlingen. Ikväll blev det ytterligare en kvinna, kvällens final var också den första i programmets historia med två kvinnliga finalister.

2015 (Let's dance 10 år): Anton Hysén

2015: Ingemar Stenmark

2014: Benjamin Wahlgren Ingrosso

2013: Markoolio

2012: Anton Hysén

2011: Jessica Andersson

2010: Mattias Andréasson

2009: Magnus Samuelsson

2008: Tina Nordström

2007: Martin Lidberg

2006: Måns Zelmerlöw

ANNONS