Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Dubbla uttåg ur ”Masked singer” – snart dags för final

Både Mjukglassen och Sjöjungfrun tvingades att lämna ”Masked singer” i kväll. I alla fall tävlingen.
– Nästan lite skönt. Det har varit extremt stressigt att dubbeljobba, säger Mjukglassen efter att ha röstats ut.

SPOILERT ALERT!

Det där uttalandet från Mjukglassen kräver kanske en förklaring. För när masken lyftes av i kväll visade det sig vara programledaren och radioprataren Arantxa Alvarez därunder. Samma Arantxa Alvarez som varje vecka har lett eftersnacket med de utröstade deltagarna i programmet ”Unmasked singer”.

– Ja du, det har varit extremt stressigt. Men också fantastiskt kul och en jäkla utmaning, säger Arantxa Alvarez när GP når henne ett par timmar innan kvällens program ska sändas.

Både tävlingen ”Masked singer” och ”Unmasked singer”, alltså eftersnacksprogrammet med Arantxa Alvarez, är inspelade i förväg och har inte krockat med varandra. Bara nästan.

– Jag har verkligen farit runt här bakom scenen och fått springa för att få det att fungera, skrattar Arantxa Alvarez, som blev lite stressad när Måns Zelmerlöw, trots alla försiktighetsåtgärder och allt hemlighetsmakeri, gissade rätt på henne nästan från start.

– (skratt) Då fick jag panik! Det var krismöte och jag kände att nej fasen, nu måste vi jobba ännu hårdare på att luras. Men han gav sig inte!

Trodde Arantxa Alvarez var Lena Philipsson

Men det fanns såklart andra namn som kastades runt när panelen försökte gissa på Mjukglassens identitet, för alla var inte lika säkra som Måns Zelmerlöw på vem som gömde sig därunder.

– Molly Hammar, Leila K, Mia Skäringer, Lena Ph, Miss Li ... en blir ju sjukt smickrad. Superkul att jämföras med dem.

Arantxa Alvarez har sjungit, spelat i rockband och hållit på med musik i olika former en stor del av sitt liv. Säsongen 2013 var hon med i Idol och slutade topp-20.

Hur ser den musikaliska framtiden ut för dig och Mjukglassen nu då, en turné med GB eller Triumfglass kanske?

– Ja, nu jäklar ska vi sälja mjukglassar ... Nej, men att jag kom så här långt och i alla fall klarade mig hyfsat kanske öppnar lite nya dörrar i alla fall. Det vore kul att programleda med inslag av att sjunga själv, det är väl så jag tänker.

”Sjöjungfrun: Gillar att vara lite hemlig”

Förutom Arantxa Alvarez/Mjukglassen blev det också respass för Sjöjungfrun, som satt rejäla griller i panelens fyra huvuden under våren. Där har namn som Loreen, Jenny Berggren, Christer Lindarw och Jean-Pierre Barda nämnts, och ingen verkade riktigt beredd på att det faktiskt var den 26-årige artisten och låtskrivaren Yohio som klätt ut sig till Sjöjungfru.

– Det har varit jättekul och jag har gjort allt jag kan för att luras. Jag gillar den här typen av utmaningar och att vara lite hemlig, sade Yohio till programledaren David Hellenius efter att masken åkt av.

Nästa vecka är det final i ”Masked singer” och där möts Sagoträdet, Trollkarlen och den stora publikfavoriten Spelmannen.

Fler texter om ”Masked singer”:

LÄS OCKSÅ: Cyberninjans tur att kliva av ”Masked singer”

LÄS OCKSÅ: Lokatten tvingades lämna ”Masked singer”

LÄS OCKSÅ: Riddaren röstades bort från ”Masked singer”

LÄS OCKSÅ: Astronauten tvingades lämna ”Masked singer”

LÄS OCKSÅ: Fru kanins tur att lämna ”Masked singer”

LÄS OCKSÅ: Nallen tvingades lämna ”Masked singer”

LÄS OCKSÅ: Hen tvingades lämna kvällens ”Masked singer”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

xGP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.