Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

De vann På Spåret

Hallå där Kristin Lundell...som tillsammans med Johan Hilton är nykorad segrare i SVT:s långkörare På spåret.

Du och Johan Hilton alltså ..?
- Det känns helt overkligt. Herregud! 


Du såg lite chockad och överrumplad ut när Kristian Luuk frågade hur det kändes att vinna. Kan du svara på det nu?
- (skratt) Ja, nu har jag smält segern. Men det tog lång tid. Jag är inte så sportig av mig men jag antar att detta känns ungefär som att åka Vasaloppet. Man är så laddad och går in för uppgiften så hårt att man blir helt utpumpad när det är slut. Jag tror inte att Johan och jag bytte ett ord på tåget hem efter segern. Vi satt helt tysta och bara stirrade. Utmattade och överraskade.


Men ni vann finalen rätt överlägset?
- De chansdrog ju på tio poängsnivån redan på första frågan, och svarade fel. När vi strax efter kunde rycka och svara rätt (Las Vegas) fick vi direkt en stor ledning. Det var en skön start och antagligen väldigt bra för mitt blodtryck. Det gjorde att jag bara åldrades tre år under finalen i stället för ... tja, tio år.


Är det nervöst att sitta där?
- Både ja och nej. Man vet ju aldrig vilka frågor som kommer och man vill ju inte framstå som alltför korkad inför svenska folket. Även om jag gjorde mitt bästa ett par gånger.


Hur menar du?
- Jag var så övertygad om att en av destinationerna skulle ligga i Sverige att jag tjatade på Johan om att "jo, detta är Sverige ... visst är vi i Sverige, det måste vara typ Örebro eller nåt." 


Och det var det inte?
- Nej, inte direkt. Det var Pyongyang i Nordkorea.


Hur har det varit att spela in programserien?
- Väldigt trevligt faktiskt. Det kändes nästan som att vara på semester utomlands. Vi tillbringade ett par sköna oktoberhelger i Göteborg (På spåret spelas in under hösten) med att turista och fika på mysiga caféer, när vi inte spelade in tv. Jag älskar Victoriapassagen, det är min favoritplats i hela Göteborg.

Kommer ni att ställa upp i På spåret nästa säsong?
- Absolut! Det vore hemskt roligt. Om vi får frågan, vill säga. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.