I januari kommer dejtingprogrammet ”Love is blind” till svenska Netflix och leds av Jessica Almenäs.
I januari kommer dejtingprogrammet ”Love is blind” till svenska Netflix och leds av Jessica Almenäs. Bild: Photo credit: Rickard Aronsson/Netflix

Då kommer dejtingprogrammet ”Love is blind” till Sverige

Den populära dejtingserien ”Love is blind” kommer till svenska Netflix. Den 12 januari sänds det första avsnittet och programmet leds av TV4:s förra travprofil Jessica Almenäs.

ANNONS
|

I början av nästa år kommer ännu ett dejtingprogram till Sverige när ”Love is blind” får premiär. Det är ett från början amerikanskt format där svenska singlar letar efter kärlek och förlovar sig – innan de ens har träffats i verkligheten.

– Jag är så glad över att få vara en del av det här fascinerande och helt unika experimentet. Jag har varit ett stort ”Love is blind”-fan ända sedan den första säsongen sändes i USA och att nu få programleda den svenska versionen och vara ett stöd för våra modiga deltagare känns fantastiskt roligt. Ett riktigt drömjobb när man är en hopplös romantiker som jag”, säger programledaren Jessica Almenäs.

ANNONS

Hon har tidigare varit TV4:s travprofil och bland annar lett ”Superstars” i Kanal 5.

”Love is blind Sverige” som är det officiella namnet på programmet får global premiär på Netflix den 12 januari 2024.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Osäker framtid för SVT:s långkörare Kalle Anka

LÄS MER:Recension: Julkalendern ”Trolltider - legenden om bergatrollet” på SVT

LÄS MER:Här är artisterna som tävlar i Melodifestivalen 2024

OM ”LOVE IS BLIND” SVERIGE

I ”Love is blind” får singlar som vill bli älskade för ”vilka de är på insidan”, välja någon att gifta sig med utan att ha sett dem. Under de kommande fyra veckorna flyttar de ihop, planerar sitt bröllop och försöker få en fysisk koppling till deras redan känslomässiga band. När deras bröllopsdag närmar sig är frågan om de kommer att gifta sig med personen de eventuellt blev kära i. Eller blir det tack och hej?

Källa: Netflix

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS